Övrigt Speldatum: 03 feb 2018

SMÅLITS FÖRFATTARSCEN 2018

Möt fyra författare i ett fördjupande samtal med Emilia Söelund, kulturredaktör på Jönköpings-Posten. I pausen finns möjlighet till lättare förtäring och signering av böcker.

Majgull Axelsson

Majgull är journalist och författare uppvuxen i Nässjö. Hon har skrivit flera dokumentära böcker. 1994 gjorde hon sin skönlitterära debut med Långt borta från Nifelheim och några år senare kom Aprilhäxan, som blev hennes stora genombrott hos både kritiker och publik. För Aprilhäxan tilldelades Majgull Axelsson Augustpriset. Senast i en lång rad böcker finns romanen Jag heter inte Miriam från 2014 och Ditt liv och mitt, utgiven 2017.

Kim Leine

Kim debuterade på svenska 2008 med den hyllade självbiografiska romanen Kalak, som följdes av Valdemarsdag och Tunu. Hans fjärde roman Profeterna vid Evighetsfjorden tilldelades bland annat. Nordiska rådets litteraturpris 2013. Kim Leine föddes i Norge, flyttade till Danmark som sjuttonåring och bodde sedan på Grönland i femton år. Han återvände till Danmark 2004. Kim Leine är aktuell med Avgrunden, en storslagen brödraskildring i 1900-talets Europa.

Sara Bergmark Elfgren

Sara är aktuell med romanen Norra Latin. Sara har, tillsammans med Mats Strandberg, skrivit de kritikerhyllade Engelsforsböckerna Cirkeln, Eld och Nyckeln, som har filmatiserats och översatts till 25 språk. Cirkeln blev en stor succé bland både kritiker och läsare. Den gick, som första ungdomsbok någonsin, in på Dagens Nyheters kritikerlista och nominerades till Augustpriset 2011. I april 2017 utkom hon och Karl Johnsson med den hyllade serieromanen Vei.

Rutger Bregman

Rutger är historiker och författare till fyra böcker om historia, filosofi och ekonomi. När hans bok Utopia för realister kom ut i hemlandet Nederländerna gav den upphov till en livlig debatt som spreds till internationella medier. Rutger Bregman har nominerats till det prestigefyllda European Press Prize för sitt journalistiska arbete på The Correspondent. Hans texter har bland annat publicerats i The Washington Post, The Guardian och på BBC. I början av 2018 kommer hans första bok på svenska.

Programtider

(ungefärliga tider)

18.00-19.10      Författarsamtal med Sara B Elfren och Kim Leine
19.10-19.50      Paus med bokförsäljning och signering
19.50-21.00      Författarsamtal med Rutger Bregman och Maj-Gull Axelsson

Glöm inte soppan!

Förboka din soppa samtidigt som du köper din biljett. Du betalar då 65 kr jämfört med 75 kr på plats.