Övrigt Spelperiod: 04 feb - 04 feb

SmåLits författarsamtal

Möt författarna Stina Wollter, Johannes Anyuru, Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Torbjörn Flygt samtal om sitt författarskap och sina böcker.

Bokförsäljning av Akademibokhandeln Asecs och signering i pausen. Biljettpris 250 kr. Biljetter köps på smalit.se samt i Kulturhuset Spiras biljettkassa.

Stina Wollter är konstnär, föreläsare och välkänd radiopratare. Hon är författare till flera storsäljande böcker som Kring denna kropp och Kring denna konst. Hon har drygt 300 000 följare på sitt uppskattade Instagramkonto, där hon ifrågasätter och diskuterar samhällets normer, framförallt våra kroppsideal. I nya boken Kriget mot kroppen skriven tillsammans med Erik Hemmingsson visar författarna vägen mot en hälsosammare värld genom att ifrågasätta gamla sanningar och lyfta fram nya. Det är dags att sluta fred med kroppen!

Johannes Anyuru har småländska rötter med sin uppväxt i Växjö. Han debuterade 2003 med den hyllade diktsamlingen Det är bara gudarna som är nya. Han romandebuterade 2010 med den uppmärksammade Skulle jag dö under andra himlar och fick sitt internationella genombrott 2012 med En storm kom från paradiset. Hans författarskap är kantat av priser och utmärkelser. Hans senaste roman Ixelles är nominerad till Augustpriset 2022

Caroline Ringskog Ferrada-Noli romandebuterade med Naturen 2009. 2016 kom boken Kära Liv och Caroline baserad på podcasten En varg söker sin pod som hon har tillsammans med Liv Strömquist. Caroline är utbildad på DI och har skrivit och regisserat serien Juicebaren som gick på SVT. Hennes senaste roman D e kroniskt handlar om kroppen som valuta. Om tid som går baklänges. Ungdomens idioti. Berättelsens joddlande tjatter. Kärnfamiljens dörrar.

Speltid: 3 h inkl 25 min paus

Under kvällen kommer Nina Åkerblom Nielsen att uruppföra några av några av sina nykomponerade sånger som bygger på dikter av den amerikanska poeten Emily Dickinson tillsammans med kontrabasisten Erik Ottosson, allt på temat motstånd.
Nina Åkerblom Nielsen är multiartist med både småländska och judiska rötter. Barocksång, keltisk sång, jiddisch, fado, romantiska arior, jazz, musikalhits och nutida konstmusik är bara några exempel på hennes genrebredd. Nina tilldelades Smålands Kulturpris 2022 och har nyligen släppt det kritikerrosade albumet ”Tid”.”

Nina Åkerblom Nielsen & Erik Ottosson