St. Patricks day
Musik Spelperiod: 17 mar - 17 mar

St. Patrick's day 2019

Quilty är tillbaka!

Quilty bildades 1993 och är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden.

Med sitt förtätade samspel och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och hänfört sin publik på konserter, festivaler, workshops, kör- och symfoniorkester-samarbeten och inte minst genom sina tre album A Drop Of Pure,  I´m Here Because I´m Here och Apples In Winter. Under hela 2018 firade Quilty sitt 25-års jubileum med en lång rad jubileums-föreställningar på konserthus över hela landet.

I samband med detta släppte bandet sitt fjärde albumet Quilty 25

Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle) 
Dag har spelat i irländska gruppen Eitre och ingått i div. musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson, skapat emigrantvise-projektet Thousands Are Sailing tilllsammans med Maria Misgeld, samt medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Dag har även ett gemensamt förflutet med gideon Andersson i svenska symfonirock-bandet Tribute på 80-talet. Vid sidan om Quiltyuppträder Dag regelbundet som soloartist.

Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin, sång) 
Gideon är en erkänd multiinstrumentalist och känd som bandledare i legendariska symfonirock-bandet Tribute på 80-talet. Han var med och grundade Quilty tillsammans med Dag Westling. Gideon har även turnerat med Sofia Karlsson och gjort gemensamma projekt med klassiske tuba-virtuosen Öystein Baadsvik. Till vardags driver Gideon en egen musikskola i Oslo.

Esbjörn Hazelius (fiol, sång, gitarr)
Esbjörn är känd från Jul i FolktonHazelius-HedinEitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson, Ale Möller Band m.fl. Esbjörn har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.


Staffan Lindfors (kontrabas)
Till jubileumsturnén återförenas Quilty med sin tidigare bandmedlem. Även Staffan har turnerat med Sofia Karlsson, men mest känd är han som basist i Östen med Resten.

 

Up the Wall

Dessutom bjuder Jönköpingsbandet Up The Wall in till Jam Session i Restaurang Spira från kl 16.45.