Stråkorkester

Möt Sinfoniettans stråkmusiker

Musik Spelperiod: 21 jan - 21 jan

Stråkorkester

Jönköpings Sinfoniettas stråkmusiker presenterar sig under ledning av Sinfoniettans konsertmästare Anton Lasine. Upplev underbart romantisk musik i finstämda verk av bland andra Grieg och Gade!

Vi får lyssna till Edvard Griegs Holbergssvit som tonsättaren skrev till diktaren Ludvig Holbergs 200-årsjubileum. Detta stycke önskades till Sinfoniettans önskekonsert och har nu fått en solklar plats i denna stråkkonsert. Det blir också musik av danske Niels W Gade och vår konsertmästare kommer även bjuda på ett solostycke tillsammans med stråkorkestern.

Program

N W Gade – Novelletter för stråkorkester E-dur op 58 (27´)
Solostycke
E Grieg – Holbergssvit op 40 (20’) Publikens val

 

Anton Lasine

Anton har studerat vid Rimskij-Korsakov College of Music, S:t Petersburgs statliga konservatorium, och Musikhögskolan i Malmö för professor A Fischer. Anton är en aktiv musikartist som med framgång uppträder både som solist med olika orkestrar både i Ryssland och Skandinavien, samt som orkestermedlem. Han är ofta inbjuden att spela som 1:a och 2:a konsertmästare i olika orkestrar i Köpenhamn, Malmö, Helsingborg och Norrköping m. fl.

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Med full fart och sprittande energi

Hon komponerar för att koppla av. Han har en ständigt pågående konsert i sitt huvud. Tillsammans garanterar paret maxima...