Tomas Janzon
Musik Spelperiod: 18 okt - 18 okt

Tomas Janzon Trio

Svenska gitarristen Tomas Janzon har gjort sig ett namn i jazzens hemland USA. Hans senaste album har lovordats i DownBeat. Tidskriften Vintage Guitar konstaterade kort och gott ”One of the best jazz-guitar tones you’ll hear”.

Han rör sig ledigt inom såväl swing- och beboptaradition som nordisk folkvisa. Hans bredd understryks av att han i sina kyrkokonserter presenterar programmet Från Bach till jazz. Vem är han då denna svenska jazzexport?

Tomas Janzon föddes i Stockholm och utbildade sig på Kungl. Musikhögskolan innan han i tidigt 90-tal försvann till USA för fortsatt utbildning. Först kom han till Los Angeles och varvade så småningom undervisningsuppdrag med klubbspelningar. Sedan tio år är New York hans bas. Några gånger per år återvänder han till Sverige för solokonserter i kyrkor med improvisationer över klassisk musik. Men också med olika bandkonstellationer som han tar med sig från USA. Denna gång är det den traditionella gitarrtrion med kontrabas och trummor. Medmusikerna är rutinerade och väletablerade på New Yorks jazzscen.

MEDVERKANDE

Tomas Janzon – gitarr
Rubem – Farias – kontrabas
Chuck McPherson – trummor 

Förband 18.30

Föreställningen har 2 pauser á 20 min.

Arr: Jönköpings Jazzklubb