Värp först och kackla sen
Musik Spelperiod: 12 sep - 12 sep
Ingår i: After work

Värp först och kackla sen

Estradören Mattias Enn är tillbaka och sjunger och berättar om världssopranen Birgit Nilsson, som föddes för 100 år sedan. Hon var bondflickan från betfältet i Skåne som nådde till de främsta operascenerna i världen med sin röststyrka, självdisciplin - och sin oförglömliga humor!

Berättelser, minnen och roliga anekdoter varvas med musik från tiden. Mattias delar under föreställningen scenen med pianisten Jan-Erik Sandvik.

Kvällens soppa: jordärtskocksoppa med bacon

Speltid 60 minuter utan paus

Medverkande

Mattias Enn

Estradör, sångare och kuplettförfattare. Mattias Enn föddes 1973 i Nacka, Stockholm och växte upp i Ålem, Småland 1982-1992. Han är bosatt i Stockholm sedan 1992. 

1993 debuterade han på Mosebacke Etablissement, Stockholm med enmansmusikalen "I skuggan av en stövel" om Zarah Leander, av och med honom själv, och var verksam på samma teater till och med år 1999. Mattias har också turnerat världen över och medverkat i ett flertal underhållningsprogram i radio och TV.

Genom åren har Mattias bland annat utsetts till årets Zarah Leander-stipendiat (2010), turnerat i Riksteaterns regi, och senast såg vi honom här i Jönköping under hösten 2016 med föreställningen Svenska Amerika Linien.