Vi släpper upp

Artikel

Efter dagens beslut av regeringen att det nu är tillåtet med 300 personer på offentliga sammankomster öppnar Kulturhuset Spira upp för mer publik. Fortfarande med avstånd.

"Vi är så glada över dagens besked. För er som är våra besökare innebär detta fler valmöjligheter och ett större utbud då mycket varit slutsålt. Och för alla på och bakom scenen innebär det fler att bjuda vår scenkonst på. Varmt välkomna till Spira, säger jag, med hopp om att du känner dig lika trygg som jag med de åtgärder vi har vidtagit för allas skull."

Ulrika Josefsson, tf verksamhetschef 

Den utökade biljettförsäljningen börjar 11.00 fredagen 23 oktober och gäller föreställningar och konserter från och med 1 november. 

Alla platser på www.smot.se släpps upp i antal om två stycken (så du bokar alltid 2, 4, 6 eller 8 osv platser, med avstånd mellan varje par). Önskar du sitta själv utan någon intill dig, eller önskar du boka ojämnt antal biljetter, vänligen kontakta vår Biljettkassa. Den nås på 010 - 242 80 80 tisdag– fredag 09.00– 19.00. Du kan även mejla oss så hjälper vi dig så fort vi kan!

För er som redan har köpt biljett händer nu ingenting och avstånd kommer att hållas till era platser.

OM RESTRIKTIONERNA ÅTER SKÄRPS och tillåtna antalet återgår till 50 personer, återköps de biljetter som har sålts utöver de först sålda 50.

Kapacitet

Konkret innebär beskedet att publiken i Teatersalongen kan gå från 50 till cirka 100 personer. Här spelas fram till 21 november musikalen Camera (i en lokal med kapacitet för över 300 personer) i ytterligare 9 föreställningar, från 1 nov.


I Konsertsalen kommer vi att öppna upp för upp till cirka 220 personer (här har vi normalt kapacitet för drygt 800) på våra söndags-, torsdags- och lunchkonserter med Jönköpings Sinfonietta, med flera.


Caféscenen kan vi släppa ytterligare cirka 10-18 platser till de 50 som ligger idag, beroende på. 

På den mindre Kammaren kvarstår begränsningen på 50 med anledning av rekommendationerna om avstånd.

Säkerhetsåtgärder 

Sedan säsongen drog i gång i höst har vi haft utarbetade rutiner på plats i Spira, för att ditt besök ska kännas och vara säkert. Med ytterligare justeringar ser de i dagsläget ut så här.

  • Garderoben är bevakad men du hänger själv in dina ytterkläder.
  • Kontinuerliga meddelanden i kallningssystemet påminner om avstånd, att tvätta händerna osv.
  • Plexiglas är uppsatt vid biljettkassan och vid biljettkontroll.
  • Markeringar i golvet visar önskat avstånd vid köbildning.
  • Platserna i salongen är begränsade och anpassade så att ett avstånd på en meter kan hållas. Sällskap får sitta tillsammans om de önskar.
  • Städning och påfyllning av handsprit genomförs vid flera tillfällen under dagen i publika ytor.
  • Återköp- och ombokningsregler är reglerade fram till nyår så att du kan boka av/om fram till dagen före föreställning. Utan läkarintyg.
  • Alla med förkylningssymtom, även milda, uppmanas att komma en annan dag!
  • Uppdaterad2020-10-22 16:39
  • Ansvarig