Western Highways

Från Skottland till USA

Musik Spelperiod: 15 mar - 22 mar
Ingår i: Musikcaféserien

Western Highways

Med fötterna stadigt förankrade i folkmusiken har John Mitchell och Sofie Jonsson byggt upp ett helt eget sound. Vackert, skickligt och fartfyllt rör de sig från skotska reels och ballader till den amerikanska musikskatten med bluegrass, country, old-time, western swing och blues. I Nashville har de hämtat inspiration, spelat och skrivit ny musik och gjort sig redo för en mästerlig turné. Det är med glädje vi öppnar upp för country i Musikcaféserien!

John från Skottland och Sofie från Sverige spelar folkmusik ”with a twist”. De har spelat tillsammans i tio år och vackert, skickligt och fartfyllt blandas egna låtar som influeras av skotsk och keltisk folkmusik och den amerikanska folkmusiken – country. Hösten 2015 tillbringade de två månader i Nashville där de skrev musik, spelade och nätverkade, och i början av januari utnämndes de till 2016 års ambassadörer för Folk at Heart-festivalen i Örebro.

– Vår sättning är stämsång, fiol och gitarr. Vi blandar sånger med instrumentala stycken, och egenskriven musik med en och annan bluegrasslåt eller western swing-sång. Johns rötter i Skottland visar sig också ibland, vilket passar bra eftersom den amerikanska musiken uppkom ur
bland annat skotsk musik och vi gillar att uppmärksamma den länken. John och Sofie har tidigare spelat på bland annat Fasching i Stockholm (final i Manifest on Tour 2015), East West i Örebro (Live at Heart 2015), Stallet i Stockholm (The Samhain Celtic Festival 2014), Magasinet i Falun (Dalecarlia Music Awards 2016) och Tootsies i Nashville i höstas. De var nominerade till Årets folkmusikpris på Dalecarlia Music Awards 2015 och till Årets liveupplevelse på Dalecarlia Music Awards 2016.

Medverkande:
John Mitchell gitarr, sång 
Sofie Jonsson fiol, sång

Läs mer:
John och Sofies webbplats(Extern länk)

John och Sofie på Facebook(Extern länk)

John och Sofie på Youtube(Extern länk)