En workshop i skrivande med Anna Nygren

Övrigt Spelperiod: 17 jun - 17 jun

Workshop: Autistiskt skrivande

Vad är autistiskt skrivande och hur skiljer det sig från neurotypiskt skrivande? I den här workshopen delar dramatikern, författaren och läraren Anna Nygren med sig av olika verktyg man kan använda när man skriver autistisk dramatik.

Workshopen börjar med att Anna berättar om sitt skrivande i olika genrer, och särskilt hur hon skriver dramatik, och hur den texten sen blir teater. Anna kommer också berätta lite om kursen Autistiskt skrivande. Deltagarna får sedan prova olika skrivövningar i att skriva för teater, både med fokus på dialog och med fokus på tyst teater.

Har du någon text du tycker om får du gärna ta med den till workshopen som inspiration. Pennor och skrivpapper finns på plats. Vill man hellre ta med sig egen laptop att skriva på går det bra.

Om Anna Nygren

Anna Nygren är dramatiker, författare och lärare i litterär gestaltning vid Göteborgs universitet. Anna har bland annat skrivit romanerna När jag åker hem och Allt jag äger och har, och skrivit pjäser för bland annat Regionteater Väst, Teater Bataljonen och Barnteaterakademin. Anna undervisar också på kursen Autistiskt skrivande på HDK-Valand vid Göteborgs universitet.  

Längd på workshop: 1 h 45 min

Rek. från 12 år