Världens mest välkända operor

Musik Spelperiod: 08 mar - 15 mar
Ingår i: Musikcaféserien

A night at the opera

Musik som får oss att kämpa mot tårarna, skickar rys längs ryggraden och ger ståpäls. Melodier som för alltid är skrivna i våra hjärtan och sinnen genom dramerna som inspirerat dem. Det handlar om kärleksaffärer i ord och ton – med Jönköpings Sinfonietta!

A Night At The Opera samlar de mest populära ariorna och duetterna från en genre som mer än någon annan har kraften att släppa loss våra innersta känslor. Tillsammans med Jönköpings Sinfonietta, en sopran och en tenor, återupplevs glädjen och sorgen i operornas välkända kärleksaffärer.

Våra mest berömda tonsättare som Puccini, Bellini, Donizetti, Mozart och Verdi står för musiken.

 

MEDVERKANDE

Jönköpings Sinfonietta

Bjorn Dobbelaere, dirigent

Erika Tordeus, sopran

Ari Òlafsson, tenor

Vera Veljovic, konferencier

 

Spelas

8 mars 19.00, Holavedsgymnasiets Aula Tranås

9 mars 19.00, Kulturhuset Röda Kvarn Sävsjö

11 mars 17.00, Konsertsalen Gislaved

12 mars 16.00, Gummifabriken Värnamo

13 mars 19.00, Missionskyrkan Vetlanda

14 mars 19.00, Olsbergs Arena Eksjö

15 mars 19.00, Kulturhuset Pigalle Nässjö

Några ord från dirigenten…

Vi älskar historier. På så sätt är opera inte så långt från musikteater eller den kommersiella scenen. I vissa fall kan röstkraven vara högre och noterna mer komplexa, men historierna är de samma. Hittad kärlek, förlorad kärlek, brustna hjärtan, liv och död.

Programmet är en hyllning till den musik som får oss att kämpa mot tårarna, skickar rys längs ryggraden och ger ståpäls. Melodier som för alltid är skrivna i våra hjärtan och sinnen genom dramerna som inspirerat dem.

A Night at the Opera samlar de mest populära arierna och duetterna ur en genre som mer än någon annan musik har makten att släppa loss våra innersta känslor.

 

Bjorn Dobbelaere