Kulturhuset Spira

Lediga tjänster

Vad kul att du är intresserad av Smålands Musik & Teater och Kulturhuset Spira som arbetsplats. Just nu söker vi följande tjänster:

  • Orkesterinspicient
  • Ekonom

Läs mer om tjänsterna nedan.

 

Orkesterinspicient
 
Rollen som orkesterinspicient

I rollen som orkesterinspicienten leder det podietekniska arbetet och agerar ansvarig tekniker under orkesterproduktioner. Du ansvarar för dukning av podiet eller orkesterdiket i samband med repetitioner, föreställningar, konserter och turné. Du ansvarar för det scentekniska, samt övrigt för- och efterarbete i samband med konserter. I rollen ritar du även dukningsskisser för orkesterns produktioner.

Som Orkesterinspicient har du ett övergripande säkerhetsansvar, samt ett specifikt sådant under pågående produktioner i samråd med skyddsombud och producent.

Orkesterinspicient hanterar organisationens bokningar av instrument och där tillhörande flygelstämningar. I samråd med producent ansvarar du även för genomförandet av provspelningar. Du hanterar och administrerar även instrumentförsäkringar, dokumentationsinspelningar samt har materialansvar – följa upp slitage, planerar och hanterar inköp och reparationer av orkesterutrustning.

Tjänsten är heltid och tillsvidare. Du följer till stor del orkesterns arbetstider, vilket bland annat innebär tjänstgöring kvällstid och på helger.

Din blivande arbetsplats

Kulturhuset Spira presenterar ett varierat utbud av teater, musik, musikal och dans för barn, ungdomar och vuxna i Jönköpings län. I vår verksamhet ryms bland annat vår fasta skådespelarensemble och Jönköpings Sinfonietta tillsammans med dekor-, mask, kostym, rekvisita och attributverkstad.

Årligen genomförs omkring 500 evenemang i form av egenproducerade föreställningar, gästspel, samarbeten med länets fria kulturutövare samt uthyrningar och konferenser. Vårt uppdrag är regionalt och en del av verksamheten sker på turné i länet. Ungefär 30 procent av verksamheten riktar sig särskilt till barn och unga genom Unga Spira.

Kulturhuset Spira är en del av Region Jönköpings län och är av enheterna inom Regional utveckling.
Verksamheten omsätter årligen cirka 132 miljoner sek och har cirka 100 anställda.

Din profil

Vi söker dig som har intresse av ett tekniskt samt administrativt arbete med och kring en professionell orkester, gärna med erfarenhet av liknande arbete från scenkonstverksamhet.

För att trivas i rollen krävs det att du är trygg i dig själv med god självinsikt som med enkelhet skiljer på det personliga och professionella. Du har vilja och förmåga att assistera kollegor, och ser kommunikation och lyhördhet som en viktig grund till gott samarbete. Du trivs i ett självstrukturerande arbetssätt och har god förmåga till att planera och prioritera. Du har förmågan att bibehålla ett helhetsperspektiv, även i stressade situationer för att prioritera rätt saker.

Vårt erbjudande till dig

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner(Extern länk)

Har du frågor om tjänsten?

Vill du veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta orkesterchef Magnus Lind på magnus.lind@smot.se

Vi tar gärna emot kontakt från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Vår rekryteringsprocess

Sista ansökningsdag är den 3 december 2023. Välkommen med din ansökan.Sök jobbet som orkesterinspicient här(Extern länk)

 

 

Ekonom

Regional utveckling med huvudsaklig placering på Kulturhuset Spira

Har du ett stort kultur- och samhällsintresse och samtidigt vill arbeta med siffror, budget, uppföljning och Excel? Är du van att sammanfatta och analysera siffrorna samt koppla ihop det med verksamhetens uppdrag för att möta målgruppen där den finns? Då kan det vara du som är vår nya kollega. Regional utveckling behöver förstärkning av en erfaren ekonom som till största delen ska arbeta med Kulturhuset Spira.

Rollen som ekonom

Som ekonom har du ett omväxlande och självständigt arbete där ekonomisk planering, uppföljning och analys av verksamheten utgör en stor del i arbetsuppgifterna.
Du kommer att få arbeta med prognos, budget och uppföljning på både verksamhetsnivå samt med de produktioner som sätts upp inom olika scenkonstområden där du har ett nära samarbete med producenterna.

Intresse för att utveckla och förbättra arbetssätt och stödsystem är en viktig förutsättning för att lyckas i rollen, liksom förmåga att på ett enkelt sätt kunna beskriva och förklara ekonomiska samband i förhållande till verksamhetens uppdrag. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Din blivande arbetsplats

Ekonomisektionen är en stödfunktion inom Regional utveckling. Sektionen består av tre controllers, en projektekonom och en ekonomichef. Tjänsten tillhör Regional Utveckling med ekonomichef som närmsta chef, men eftersom tjänsten har sin huvudsakliga placering på Kulturhuset Spira innebär det att du har ett nära samarbete med verksamhetschef och övriga medarbetare på Kulturhuset Spira. Kulturhuset Spira är en professionell scenkonstutövare som producerar teater, musik, dans och musikteater som spelas för barn, ungdomar och vuxna i och utanför Jönköpings län.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning ekonomi eller annan relevant utbildning samt flerårig yrkeserfarenhet inom området. Du har lätt att förstå verksamhetens komplexitet och dess behov samt analysera och förklara för olika nivåer utifrån data som du hanterar. Du är pedagogisk och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Som person har du förmågan att se helheten och tar hänsyn till det större perspektivet, samtidigt som du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du gillar att jobba självständigt men är också lyhörd och har lätt för att arbeta tillsammans med andra. Du tar initiativ, är flexibel och stabil samt sprider arbetsglädje. Du är nyfiken på att lära dig mer och du delar med dig av dina egna erfarenheter och kunskaper för att utvecklas tillsammans med kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande till dig

Vi erbjuder dig ett spännande, utmanande och stimulerande uppdrag där du får vara med och påverka den ekonomiska processen från planering till uppföljning och analys. Du kommer att arbeta i en miljö som präglas av samarbeten på olika sätt. Arbetsplatsen genomsyras av god och glad gemenskap där vi vill att du bidrar med dina erfarenheter och din personlighet. Som medarbetare hos oss inom Regional utveckling får du tillgång till Regional Jönköpings läns anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här(Extern länk).

Har du frågor om tjänsten?

Vi hoppas att vi väckt ditt intresse. Vill du veta mer kontakta Anna-Gun Grännö, ekonomichef Regional utveckling anna-gun.granno@rjl.se  Vi tar gärna emot mail från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Vår rekryteringsprocess

Urval och intervjuer kan ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer är planerade att hållas vecka 50 - 51. Sista ansökningsdag är 10 december.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet som ekonom här(Extern länk)

 


Intresseanmälan

Intresserad av uppdrag hos oss? Har vi ingen ledig tjänst som passar dig just nu? Lämna gärna en intresseanmälan! På så sätt har vi möjlighet att kontakta dig om vi med kort varsel behöver någon för längre eller kortare uppdrag.

Teater/musikal

Musiker(Extern länk)

Övriga tjänster(Extern länk)