Kulturhuset Spira

Frågor och svar

Får jag ha med min väska in i salongen?

Du får ta med dig en mindre väska in i salongen, t.ex. en handväska. Större väskor som ryggsäckar, samt ytterkläder och paraplyer hänvisas till garderobsplan.

 

 
Behöver jag ett covidbevis?

Nej.

 

Av- och ombokningar

Vi uppmanar vår publik att vänta med besöket vid förkylningssymtom. Se våra av- och ombokningsregler här. 

 

Vad gäller för fotografering och ljudupptagning?

Det är inte tillåtet att göra inspelningar eller att fotografera under föreställningen. Däremot går det bra under applådtack.

 
Vad gäller angående dryck i salongerna?

Dryck är inte tillåtet att ta med in i salongerna.

 

Vad händer vid sen ankomst?

Vi kan inte garantera insläpp efter föreställningen start, kontakta då foajévärd direkt vid ankomst. Vår rekommendation är att du är på plats 30 minuter innan föreställningens start. Kom i god tid!

 

Förbokad fika/mat

Har du förbokat mat och dryck till pausen? Bordsnumret kan du se på utställd skylt vid restaurangen redan innan föreställningen börjar. Vid frågor tveka inte att kontakta restaurangen.

 

Hur bokar jag rullstolsplats?

Rullstolsplats bokas via Publikservice. Begränsat antal platser. Av säkerhetsskäl får inte rullatorer och rullstolar tas med upp till 1:a och 2:a balkong.

 

var kan jag parkera?

Det finns en parkeringsplats i anslutning till Kulturhuset Spira. Förslag på andra närliggande parkeringsplatser finns här.

Det finns parkeringsplatser reserverade för rörelsehindrade i anslutning till Kulturhuset Spiras entré.

 
 
Finns hörselslinga i salongerna?

Hörslinga direkt in i din hörapparat finns i samtliga salonger.

 
När slutar föreställningen?

För de flesta konserter och föreställningar finns en ungefärlig speltid som presenteras på webben. Observera att tiden kan komma att ändras. För aktuell sluttid fråga publikvärdarna på plats.

 

Kan färdtjänst bokas på plats?

I Publikservice kan du få hjälp med att boka färdtjänst innan föreställningens start.

 

Vad gäller för garderoben?

Garderoben hittar du på plan 1. Vid dagföreställning är den bemannad en timme innan och en halvtimme efter. Kvällstid bemannas den två timmar innan föreställningen fram till en halvtimme efter. Det kostar inget extra att använda garderoben, avgiften ingår i biljettpriset.

Tänk på att komma i god tid för att undvika köer. På grund av säkerhetsskäl får ytterkläder och skrymmande väskor inte tas med in i salongerna. 

 

Hur ser det ut inne i Spira?

Se vår virtuella rundtur här(Extern länk).