Konferenser & Event

Ett bra möte börjar på Kulturhuset Spira!

Mitt i stan vid Munksjöns östra strand ligger Kulturhuset Spira. Ett levande hus med uppdrag att producera scenkonst för Region Jönköpings län. Under 2018 skapade vi sammanlagt 137 konferenser av olika storlek med 19 580 deltagare. Från det lilla styrelsemötet eller årsstämman till större föreläsningar och internationella kongresser.

I Spira finns 6 olika mötesrum med vitt skilda egenskaper fast med samma syfte: Att göra ert möte till det bästa ni haft. Oavsett om ni är 2 eller 850 personer. Kanske ska ni bjuda in till en kundträff, arrangera en föreläsning eller ordna med kick-off?

Vi möblerar luftigt med rejäla avstånd  i större lokaler och vi har ett välfungerande system för att undvika köer under lunch och fikapauser. Toaletterna städas många gånger om dagen och handsprit finns att tillgå på flera olika platser.

Vi har numera paketpriser med mat, dryck och lokalhyra på en och samma faktura. Enkelt för er och ni får ett totalpris från början.

Det geografiska läget Jönköping har gör det enkelt för gäster från alla delar av Sverige att ta sig hit, och med promenadavstånd från Spira till ett flertal hotell blir besöket lätt och effektivt.

I Spira finns dessutom en av stans bästa restauranger, och runt hörnet en levande stadskärna med ett pulserande nöjesliv. Ett bra möte börjar på Spira. Läs mer om vad vi kan erbjuda här(Extern länk).

Helheten

I priset ingår även projektledning, hjälp med budget, tidsplan och koordinering. Vi hjälper dig från början till slut, oavsett om det är ett litet eller stort möte.  

Teknik

Kulturhuset Spira levererar både teknik och underhållning i världsklass, men även enklare val anpassade för både budget och syfte. Våra tekniker kan all slags teknik och är vana vid vitt skilda typer av arrangemang.

Titta på våra lokaler

Läs mer om och se bilder på Konsertsalen | Teatersalongen | Kammaren | Caféscenen

Mötesrum

Våra mötesrum passar perfekt för den lite mindre konferensen, utbildningar eller andra typer av möten.
Läs mer om och se bilder på Utsikten | Insikten Du når även rundturen här(Extern länk).

Digitala konferenser

"SUCCÉ!!" - det var omdömet när Jordbruksverket höll sin årliga Verksdag på Kulturhuset Spira. Mitt under brinnande pandemi samlades över 800 medarbetare via Zoom för att konferera tillsammans. Håkan Montelius var programledare för dagen.

Håkan Montelius

Spiras studio Glasklart med vackrast tänkbara vy i bakgrunden passar perfekt för digitala konferenser och med ljus, ljus, ett kraftfullt nätverk och tekniker av högsta klass blir det garanterat en bra upplevelse.

Som det kulturhus vi är erbjuder vi naturligtvis även underhållning och kan varva föreläsarna med sketcher, pop-upteater, dans och musik. 

Digitala möten har vi blivit proffs på. Kontakta Mia Isaksson, konferensansvarig på tel 076-105 44 89 om du vill veta mer.

Alltid i centrum

Kulturhuset Spira finns mitt i centrala Jönköping, vackert beläget mellan tre sjöar. Resecentrum, hotell, restauranger och butiker är bara en kort promenad bort. Jönköping är en centralort på flera sätt. Förbindelserna med Stockholm, Göteborg och Malmö är goda och 85 procent av landets befolkning kan ta sig hit på högst tre timmar med bil, tåg, buss eller flyg.

Arkitektens tankar

Kulturhuset Spira är ritat av Wingårdh arkitekter, med Gert Wingårdh som ledande arkitekt. Hans arkitektur kännetecknas av högteknologiska lösningar i kombination med naturlyriska kvaliteter. Kulturhuset Spira invigdes i november 2011, byggnaden är 15 000 kvadratmeter och består av 6 000 kvadratmeter glas. Huset är Sveriges första miljöcertifierade kulturhus och alla material är miljögodkända.