Föreställningar och konserter för alla åldrar

Unga Spira

Ta med hela familjen och upplev scenkonst live. Vi har något som passar alla.

Genom att utmana fantasin, ge plats för magi och bjuda på överraskningar kan Unga Spira presentera många intressanta scenkonstupplevelser under säsongen 2023/2024. I fokus ligger livet här och nu – hur vi hanterar våra känslor och lär oss av dem. 

Först och främst vill jag lyfta fram Alla skriker, ingen hör, som är en nyskriven  musikalthriller om en familj och deras olika hjärnspöken. I samband med föreställningen erbjuder vi även en workshop i att göra musikal. Och missa inte heller våra workshops med Dans Spira Extended, som är hela länets unga dansensemble.

Under säsongen fortsätter vi möta publiken där publiken är geografiskt, känslomässigt och tematiskt. Kort sagt, vi tar vår publik på största allvar.

Tack vare Barnkulturpengen kan Unga Spira erbjuda helt kostnadsfria föreställningar för låg- och högstadiet. Såväl vår klassrumsföreställning som vår konsert för de yngre eleverna är förankrade i Skapande skola.

Nu ser vi fram emot ännu en härlig scenkonstsäsong tillsammans med er.

Produktioner som ingår

Spelas 27 sep-3 dec 2023

Alla skriker, ingen hör

Kan drömmen om ett liv präglat av behärskning, prestation, vältränade kroppar och fläckfria hem i själva verket vara en mardröm? I en nyskriven musikal med elaka beats och vass dialog står samtidens j...

Skola
Spelas 29 jan-29 mar 2024

Inuti

Årskurs 2–4

Skola
Spelas 20-29 feb 2024

Peter och vargen

Årskurs F – 3. Upplev Peter och Vargen som ett symfoniskt filmäventyr när Sergej Prokofjevs klassiska musiksaga kommer till liv. Suzie Templetons Oscars-belönade och nervkittlande kortfilm ackompanjer...

Skola