Tillgänglighet

Välkommen till Smålands Musik & Teaters nya webbplats. På den här sidan hittar du information om på vilka sätt webbplatsen är tillgänglig, och hur du som användare kan anpassa den för dig.

Olika enheter – samma upplevelse

Smålands Musik & Teaters webbplats är bygg på följsam, så kallad responsiv webbdesign. Detta innebär att layouten anpassar sig efter den mobil, surfplatta eller dator du använder oavsett dess skärmstorlek. Ser det sämre ut på din enhet? Hjälp oss att bli bättre genom att höra av dig till webb@smot.se. Glöm inte att skriva i vilken enhet och webbläsare du upplevde problemen.

Bilder

Alla bilder på webbplatsen har beskrivande alternativtexter för dig som använder skärmläsare eller har valt att stänga av bildvisning.

Färg, kontrast och typografi

Färger och teckensnitt är noga utvalda för att ge bra läsbarhet, tydlighet och kontrast. Om du ändå skulle uppleva att texten är liten kan du använda din webbläsares inbyggda verktyg för att öka storleken på text. Mer information om hur du gör detta hittar du i din webbläsares hjälpavsnitt.

Navigation

Hela webbplatsen går att navigera sig igenom med hjälp av tabb-tangenten om du inte använder dig av en mus eller annat pekdon. 

Länkar och dokument

Länkar till dokument märks med en symbol som beskriver dess innehåll, och öppnas i ett nytt fönster. Övriga länkar till externa webbplatser som öppnas i ett nytt fönster märks även de upp med en symbol för detta.

Tillgänglig scenkonst

Vill du läsa mer om tillgänglighet på våra scener och våra scenkonstproduktioner? Läs mer under Ditt besök > Tillgänglighet