Lunch

Varmt välkomna till Restaurang Spira för att avnjuta din dagens lunch. Vi serverar husmanskost lagad från grunden med lokala råvaror.

På menyn hittar du alltid Spiras hemlagade köttbullar med rårörda lingon, gräddsås och potatismos. Utöver det finns alltid dagens fångst, dagens vegetariska samt dagens rätt.
Vårt stora salladsbord med nybakat bröd ingår också i Dagens lunch, tillsammans med kaffe och kaka.

Dagens lunch 11:00-14:00 
Pris 139 kr 

Salladsbuffé 109 kr

Take away lunch 119 kr (exkl. Dryck)

Pensionärspris 129 kr

Studentpris 129 kr

Öppet vid beställningar och föreställningar.

 

Vecka 50

Spiras stående rätt
Spiras köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka

ndag
Småländskt isterband serveras med persiljestuvad potatis samt inlagda betor.
Laxröra på hemrökt lax serveras med bakpotatis samt gröna blad.
Bakad getost med betor från Lelles odling serveras med honungsvinaigrette samt gröna blad.

Tisdag
Färsbiff på Svenskt kött serveras med bacon och löksky samt rårrörda lingon.
Kummel serveras med brynt smör, räkor samt bakad tomat.
Aubergine fylld med matvete samt vitost serveras med bakad tomat och presiljepesto.

Onsdag
Revben serveras med coleslaw samt vitlöksbröd.
Laxpudding serveras med gröna ärtor samt brynt smör.
Spansk kikärts och paprikagryta serveras med örtfärskost samt vitlöksbröd.

Torsdag
Skånsk kalops på Svenskt kött serveras med inlagda betor.
Sej serveras med en krämig tomatsås samt örtolja.
Morot- och vitostbiff serveras med en krämig tomatsås samt örtolja.

Fredag
Bräserad Svensk nötstek serveras med svampsås samt rostade rotfrukter.
Bakad kolja serveras med stuvad spenat samt knaperstekt bacon.
Ost- och grönkålspaj serveras med sallad samt örtmajonnäs.

 

Vecka 51

ndag
Vintergryta på Svenskt fläsk, svamp samt rotfrukter från Skaftes gärde.
Egenrökt lax serveras med senapssås samt potatissallad.
Aubergine och kikärtsgryta serveras med örtfärskost.

Tisdag
Mexikansk korv och böngryta serveras med smetana och nachos.
Sej serveras med senapssås, örtolja samt hackat ägg.
Gnocchi serveras med örtpesto samt grana padano.

Onsdag
Svensk nötstek serveras med haricot verts samt pepparsås.
Fiskgratäng serveras med fräst bacon, ärtor samt vitvinssås.
Spansk kikärts- och paprikagryta serveras med Halloumi.

Torsdag
Revbensspjäll med glöggglaze serveras med bakad tomat samt coleslaw.
Hemgravad lax serveras med dillstuvad potatis.
Aubergine fylld med vegetarisk färs samt vitost serveras med sojamajonnäs.

Fredag
Köttfärslimpa med vitost och tomat serveras med dragonsås.
Sej serveras med sojamajonnäs samt bakad purjo.
Vegetarisk chiligryta serveras med smetana samt nachos.  

Veckans lunchmeny finner ni här. (Extern länk)

Öppettider och avvikande öppettider