Lunch

Varmt välkomna till Restaurang Spira för att avnjuta din dagens lunch. Vi serverar husmanskost lagad från grunden med lokala råvaror.

På menyn hittar du alltid Spiras hemlagade köttbullar med rårörda lingon, gräddsås och potatismos. Utöver det finns alltid dagens fångst, dagens vegetariska samt dagens rätt.
Vårt stora salladsbord med nybakat bröd ingår också i Dagens lunch, tillsammans med kaffe och kaka.

Dagens lunch 11:00-14:00 
Pris 139 kr 

Salladsbuffé 109 kr

Take away lunch 119 kr (exkl. Dryck)

Pensionärspris 129 kr

Studentpris 129 kr

Öppet vid beställningar och föreställningar.

 

Vecka 45

Spiras stående rätt
Spiras köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka

ndag
Stekt Svensk kyckling serveras med pumpachutney samt en kall örtsås.
Ångad kummel serveras med rostad sötpotatis samt sojamajonnäs.
Currygryta med kikärtor och sötpotatis serveras med pumpachutney och en kall örtsås.

Tisdag
Biff stroganoff på Svenskt kött serveras med ångat ris och saltgurka.
Alaska pollock serveras med spenatrisoni samt en gräddig tomatsås.
Caneloni fylld med färskost och spenat samt en gräddig tomatsås.

Onsdag
Pannbiff på Svensk färs serveras med ljummen potatissallad och skysås.
Fisksoppa med potatis, majs, grädde och musslor.
Vitostgratinerad zucchini serveras med tomathummus.

Torsdag
Asiatisk kyckling och fläsksallad med färska örter serveras med ångat ris, rispulver samt sojamajonnäs.
Ångad kummel serveras med ångade ärtor samt vitvinssås.
Majsfritters serveras med ångat ris, färska örter samt chilisås.

Fredag
Gulasch på Svenskt kött serveras med smetana och smörad persiljepotatis.
Sej serveras med pepparrotssås samt bakad vårlök.
Portabello fylld med körsbärstomat och mozzarella.

Vecka 46

Spiras stående rätt
Spiras köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka

Måndag
Köttfärslimpa på Svensk färs serveras med gräddsås samt ångade ärtor.
Sej serveras med senapsssås, hackat ägg samt ångade ärtor.
Morot- och halloumibiffar serveras med örtfärskost.

Tisdag
Plommonspäckad Svensk fläskkaré serveras med svampsås och rostade höstgrönsaker.
Bakad kummel serveras med citronaioli och rödbetspicklad fänkål.
Bakad aubergine serveras med potatissallad samt tomatsalsa.

Onsdag
Rostad Svensk kyckling serveras med mangosalsa samt myntayoghurt.
Panerad Pollock serveras med dansk remouladsås.
Kikärts- och pumpagryta serveras med rökt créme fraiche.

Torsdag
Pepparrotskött på Svensk kött serveras på klassiskt vis.
Alaska Pollock serveras med skaldjurssås, räkor samt rostat panko.
Paprika fylld med bulgur och vitost serveras med persiljepesto.

Fredag
Kycklinggratäng på Svensk kyckling serveras med tomat och löksallad 
Lax serveras med stuvad spenat samt bakad tomat.
Honungsrostad pumpa serveras med ostronskivling samt ärtkräm.

Veckans lunchmeny finner ni här. (Extern länk)

Öppettider och särskilda sommartider