vecka 25
Spiras stående rätt
Spiras egna handrullade köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Veckans fisk
Varmrökt lax med dillmajonnäs, fransk potatissallad, citron och dill
Måndag
Pannbiff på svensk färs med stekt svamp, bacon, lök och skysås
Bakad aubergine teriyaki med stekt svamp och majscrème
Tisdag
Lasagne gjord på närproducerad färs och ost från Götene
Lasagne på baljväxtfärs från Eslöv med ost från Götene
Onsdag
Svensk kyckling brässerad i Arne cider med senapssås och bakat äpple
Pannerad brie med lingon, pepparrot och äppelchutney
Torsdag
Thailändsk fläsksallad serveras med kokosris och mango-chilisalsa
Örtbakad spetskål med linspuré, fetaostkräm och rosmarinstekt potatis
Fredag
Restaurangen är stängd, Glad Midsommar!
vecka 26
Spiras stående rätt
Spiras egna handrullade köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Veckans fisk
Spiras rödbetsgravad lax serveras med krämig potatissallad och citron
Måndag
Isterband från vaggeryd serveras med dillstuvad potatis och picklade betor
Vegetarisk chili serveras med nachos och smetana
Tisdag
Köttfärslimpa på svensk färs serveras med bacon- och svampströssel och gräddsås
Kikärt- och morotsbiffar serveras med hummus och picklad lök
Onsdag
Citron- och örtmarrinerad klubbfile av svensk gårdskyckling serveras med rostad potatis och örtyoghurt
Quesadilla serveras med grillad paprika och aburgine och örtyoghurt
Torsdag
Helstekt karré serveras med krämig champinjonsås och vitlökstekt haricots verts
Gnocchi serveras med ärtpuré, vitlökstekt haricots verts och soltorkad tomat
Fredag
Pluma serveras med stekt potatis, tomat- och löksallad samt pepparsås
Paj med spenat, feta och soltorkade tomater serveras med tomat- och löksallad