Lunch

Varmt välkomna till Restaurang Spira för att avnjuta Dagens lunch. Vi serverar husmanskost lagad från grunden med lokala råvaror. Sommarstängt v. 27-32.

På menyn hittar du alltid Spiras hemlagade köttbullar med rårörda lingon, gräddsås och potatismos. Utöver det finns alltid veckans fångst, dagens vegetariska samt dagens rätt.
Vårt stora salladsbord med nybakat bröd ingår också i Dagens lunch, tillsammans med kaffe och kaka.

Dagens lunch 11:00-14:00 
Pris 149 kr 

Salladsbuffé 109 kr

Take away lunch 119 kr (exkl. dryck)

Pensionärspris 135 kr

Här kan du köpa Dagens lunch med FC-appen.

Sommarstängt v. 27-32.

vecka 25

Spiras stående rätt
Spiras egna handrullade köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka

Veckans fisk
Varmrökt lax med dillmajonnäs, fransk potatissallad, citron och dill

ndag
Pannbiff på svensk färs med stekt svamp, bacon, lök och skysås
Bakad aubergine teriyaki med stekt svamp och majscrème

Tisdag
Lasagne gjord på närproducerad färs och ost från Götene
Lasagne på baljväxtfärs från Eslöv med ost från Götene

Onsdag
Svensk kyckling brässerad i Arne cider med senapssås och bakat äpple
Pannerad brie med lingon, pepparrot och äppelchutney

Torsdag
Thailändsk fläsksallad serveras med kokosris och mango-chilisalsa
Örtbakad spetskål med linspuré, fetaostkräm och rosmarinstekt potatis

Fredag
Restaurangen är stängd, Glad Midsommar!

vecka 26

Spiras stående rätt
Spiras egna handrullade köttbullar är gjorda på svenskt kött och serveras varje lunch.
Våra köttbullar serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka

Veckans fisk
Spiras rödbetsgravad lax serveras med krämig potatissallad och citron

ndag
Isterband från vaggeryd serveras med dillstuvad potatis och picklade betor
Vegetarisk chili serveras med nachos och smetana

Tisdag
Köttfärslimpa på svensk färs serveras med bacon- och svampströssel och gräddsås
Kikärt- och morotsbiffar serveras med hummus och picklad lök

Onsdag
Citron- och örtmarrinerad klubbfile av svensk gårdskyckling serveras med rostad potatis och örtyoghurt
Quesadilla serveras med grillad paprika och aburgine och örtyoghurt

Torsdag
Helstekt karré serveras med krämig champinjonsås och vitlökstekt haricots verts
Gnocchi serveras med ärtpuré, vitlökstekt haricots verts och soltorkad tomat

Fredag
Pluma serveras med stekt potatis, tomat- och löksallad samt pepparsås
Paj med spenat, feta och soltorkade tomater serveras med tomat- och löksallad

Veckans lunchmeny finner ni här. (Extern länk)

Öppettider och avvikande öppettider