ElvaTolv
ElvaTolv

En gränsöverskridande monolog om att vara utanför

Skola Spelperiod: 16 mar - 30 apr 2021

Elvatolv - ingen lek

Diskussionen om ”hemmasittare” tog fart 2018 och problemet med barn som inte vill gå till skolan har långtifrån försvunnit, sedan dess. Våren 2021 gör Unga Spira därför återigen plats på scen för den brännande monologen ElvaTolv– ingen lek.

Tusentals barn i Sverige idag vägrar att gå till skolan. Här får vi möta ett av dem. Föreställningen ställer frågor om de lockelser och hot som hon och alla andra unga människor har att hantera, lika digitala som verkliga. Pjäsen vänder sig till just 11- och 12-åringar, de som befinner sig i den kravfyllda, hormonstinna tid när du vill vara en i gänget och samtidigt stå på egna ben. Undersökningar visar att just då mår många, och allt yngre, dåligt. Särskilt tjejerna. Och många väljer att hålla sig undan – från allt. 

Publiken får möta en skådespelare som besöker ett klassrum för att spela teater. Men telefonen ringer och det är hennes dotter... Föreställningen blir en annan, en känslosam, delvis interaktiv, historia. Hur ska mamman få sitt barn till skolan?

MANUS OCH REGI
Peter Ivan Ericson 

MEDVERKANDE
Hanna Schön

NYPREMIÄR & SPELPERIOD

Spelperiod 1 februari - 26 mars 2021.

MÅLGRUPP

Årskurs 5-6

FAKTA

Speltid cirka 35 minuter
Max en hel klass (35 elever) per föreställning.

Skolpris Turné 3 600 kr exkl moms.

INFO & BOKNING

skola@smot.se

Se hela vårt utbud för skola på smot.se/skola