Dansföreställning med kompani Spinn

Dans Spelperiod: 17 jun - 17 jun

Hannah Felicia

Du är välkommen. In i en nästan privat värld som vi delar tillsammans. Där kärleken mellan två människor berättar en historia om rivalitet, ömhet, gemenskap och sensualitet. Och om en osynlig gräns mellan att tycka om och att åtrå.

Spinns nya duett Hannah Felicia handlar om systerskap och om relationen mellan två människor. Eller kanske är det egentligen bara två sidor av samma person vi ser? Som längtar efter att bli sedd, accepterad och älskad.

Koreografen Lára Stefánsdóttir arbetar ofta med utgångspunkt i dansarens egna förutsättningar. Hon var under flera år konstnärlig ledare och koreograf för Iceland Dance Company och har även vunnit ett flertal priser för sina egna verk. Musiken till Hannah Felicia har skapats av isländska kompositören Högni Egilsson som har släppt musik på hyllade skivbolaget Erased Tapes(Extern länk) och skapat musik till det interaktiva projektet Project XO för Sadler’s Wells i Storbritannien. Ljuddesign skapades av Þórarinn Guðnason.

Hannah Felicia vänder sig till unga vuxna och vuxna och har skapats med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Göteborgs stad och Svensk-isländska samarbetsfonden. Delar av föreställningen skapades under residens på Kungsbacka Teater genom Rum för Dans Halland. Hannah Felicia hade premiär den 29 oktober 2020.

Inspelad syntolkning

Föreställningen presenteras med inspelad syntolkning. Tillgängliga språk är svenska, engelska.
OBS! Syntolkningsintroduktion ges på scenen 10 min innan föreställningsstart.

MålgruppFrån 12 år och uppåt

Föreställningslängd35 min

Om Spinn

Danskompaniet Spinn är ett professionellt danskompani med bas i Göteborg. Vi brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om människor med olika funktionsvariationer och nya sätt att skapa och presentera danskonst. I vår värld är alla välkomna. Det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör. Läs mer på www.danskompanietspinn.se(Extern länk)

TEAM

Konstnärlig ledare: Veera Suvalo Grimberg

Koreografi: Lára Stefánsdóttir

Dansare: Hannah Karlsson & Felicia Sparrström

Musik: Högni Egilsson

Ljuddesign: Þórarinn Guðnason

Kostym: Charlotte von Weissenberg

Ljusdesign: Jonathan Fischhaber

Tekniker: Simmel Åslund

Foto: Anna Ósk Erlingsdóttir

Makeup och hårstylist: Hannah Lindoff

Produktion: Danskompaniet Spinn & Producentbyrån

Tack till: Frida Mårtensson & Klas Grimberg