Teater Spelperiod: 29 nov - 02 dec

Jul hos Anton

Det är premiärkväll och filmstjärnorna låter sig beundras på röda mattan. Sedan väntar efterfesten. Vad händer när hjälten besegrat det onda och ridit iväg mot solnedgången? Och den där kärleken som alltid verkar så stark på vita duken – kan den existera även i verkligheten?

Allt eftersom timmarna går försvinner glamouren. De höga klackarna åker av, sminket suddas ut och vi skymtar personerna under den polerade ytan. Vad skulle kunna ske om typiska filmscener utspelade sig här i vår egen värld; utan klipp, kameraåkningar och specialeffekter? Ha popcornen redo, för nu kan vad som helst hända.

Anton Fernström är skådespelare i Freja Musikteater sedan 2012 och har ett stort filmintresse. Anton är alltid öppen för nya sceniska utmaningar och han är en fantastisk sångare som berört många med sina tolkningar av bland andra Ted Gärdestad och Kjell Höglund.

I årets julföreställning visar Anton vägen in i filmens magiska värld, tillsammans med ensemblen.

Gästartist: Anna ekdahl

Anna Ekdahl är musiklärare, musikalartist och sångare. Hon har varit sångcoach i flera Freja-uppsättningar och även medverkat i Spelman på Taket på Kulturhuset Spira samt Annie och Läderlappen på Jönköpings Teater. 2021 skrev och framförde hon Jönköpings officiella Pride-låt och under hösten 2022 var Anna en av artisterna i Huskvarnarevyn.

Koreograf: Isabell Karlsson

Isabell Karlsson är dansare och repetitör för Unga Spiras ensemble Dans Spira Extended. I Kulturhuset Spira har hon bland annat medverkat i dansföreställningen POW! och barn- och ungdomsföreställningen Tordyveln flyger i skymningen. Nu möter hon Freja Musikteater i rollen som koreograf.

Musiker: Björn Palander

Musikern Björn Palander har medverkat i många föreställningar med Freja Musikteater och bidrar alltid med fingertoppskänsla – dels för själva musiken, dels för personerna som ska framföra låtarna.

Manus och regi: Emy Stahl
Scenografi och kostym: Sanna Holmgren Jonsson

Speltid: 60 min ingen paus