Tennesse Williams prisbelönta klassiker

Teater Spelperiod: 02 mar - 13 apr
Köp biljett

Katt på hett plåttak

Utifrån verkar allt perfekt. Maggie har flytt fattigdomen och gift sig med Brick, en före detta idrottsstjärna och son till en plantageägare. Men bakom fasaden finns två ensamma själar, en tom barnkammare och ett trasigt äktenskap. Finns det en framtid värd att rädda och hur ska de säkra arvet efter Pappa innan Bricks bror sätter klorna i det?

Maggie och Brick har samlats med familjen på godset för att fira Pappas sista födelsedag. Ett skoningslöst maktspel om arvet bryter ut bland tårtljus och fyrverkerier. Djupt begravda familjehemligheter tvingas till ytan och en uppgörelse väntar - vem kommer gå vinnande ur striden?

Katt på hett plåttak är en berättelse om makt, förhoppningar och familjelögner med färgstarka karaktärer och mörk humor. Tennesse Williams banbrytande drama räknas som en av de stora amerikanska klassikerna och filmatiserades 1958 med Elizabeth Taylor och Paul Newman i huvudrollerna.

 

Premiär 2 mars 2024

Spellängd 2 h 30 min inkl. 25 min paus

Föreställningen den 23 mars syntolkas.

 

I rollerna

Maggie Sanna Ingermaa Nilsson
Brick Kalle Malmberg
Pappa Petter Andersson
Mamma Åsa Arhammar
Gooper Mathias Lithner
Mae Hanna Schön

Övriga roller görs av statister

konstnärligt team

Regi Martin Rosengardten
Scenografi och kostymdesign
Elin Hallberg
Ljusdesign
Emanuel Arvanitis
Maskdesign Veronica Liljeblad

Katt på hett plåttak presenteras efter överenskommelse med The University of the South, Sewanee, Tennessee. Teaterförlag: Nordiska ApS

Översättning Jacob Hirdwall