En dansföreställning om vår längtan efter förändring

Dans Spelperiod: 28 okt - 28 okt

Locus

Är du samma människa i skogen, på klubben, på gatan eller i ditt eget hem? I det nya verket Locus (latin för plats) utforskar koreografen och dansaren Viktor Fröjd betydelsen av hur tid, rum och rytm förändrar oss som människor.

Video- och ljusinstallationer skapar tillsammans med dansarna en plats i förvandling. Musiken rör sig mellan akustiskt och elektroniskt, mellan vardagligt och förvrängt där rytmer uppstår och förändras. En resa ut i det okända. 

Dansarna Anton Borgström (senast aktuell i Kenneth Kvarnströms verk pianotopografier), Joanna Holewa Chrona och Abigail Vrede har liksom Viktor Fröjd rötterna i streetdance där improvisation, rytm och personligt uttryck är viktiga delar. Viktor Fröjd har själv synts som dansare i otaliga battles och under de senaste åren har han skapat en rad verk i olika format. Hans senaste produktion Festen var under hösten 2022 ute på turné med Dansnät Sverige.  

I verket Locus vill han gestalta när allt är i förändring, när förvandling är möjlig. ”Jag lever när jag är i rörelse, i min tanke, i min kropp. En människa uppstår ur relationen med allt runt omkring”, säger Viktor Fröjd.  

Locus är en samproduktion mellan Riksteatern och Scenkonst Sörmland.

Arrangör: Musik & Teatervänner Riksteatern Jönköping i samarbete med Kulturhuset Spira
Speltid: 60 min, ingen paus

Medverkande

  • Anton Borgström
  • Joanna Holewa Chrona
  • Abigail Vrede