Christoffer Nobin har etablerat sig som en av Skandinaviens mest intressanta och efterfrågade dirigenter i sin generation. Hans dubbla utbildningar från musikhögskolan i Malmö (klassisk sång samt komposition) och hans solistdiplom i orkesterdirigering från musikkonservatoriet i Köpenhamn har gett honom både bredd och ett stort djup i sitt musicerande.

Christoffer samarbetar med alla stora svenska och danska symfoniorkestrar och operahus och har även haft stora framgångar med orkestrar som London Symphony Orchestra och Deutsche Kammerphilharmonie.

Han har varit assisterande dirigent till Paavo Järvi, Louis Langrée och Pier Giorgio Morandi vilket har fört honom till Metropolitan Opera i New York, Großes Festspielhaus i Salzburg och Théâtre des Champs-Élysées i Paris med operor som La Bohéme, Figaros bröllop och Carmen.

Christoffer är också en mycket omtyckt kompositör och hans första opera, beställd av Norrköpings symfoniorkester, uruppfördes 2014 och spelas igen 2020.

Sedan 2017 är Christoffer chefsdirigent och konstnärlig för Östgöta Blåsarsymfoniker. Säsongen 2018–19 var Christoffer dessutom tillförordnad musikchef på Norrlandsoperan.