Damian Iorio föddes 1972 i London i en framstående familj av italienska och engelska musiker. Han började sitt yrkesliv som violinist, men fortsatte att studera till dirigent och har nu en internationell karriär och har arbetat med flera  av världens mest kända orkestrar.

Sedan 2014 är Damian Iorio musikdirektör för Milton Keynes City Orchestra som han utvecklat till att bli en integrerad del av kulturlivet i staden och den omgivande regionen. Orkestern är känd för sina kreativa och engagerande föreställningar med internationellt hyllade solister, vilket har resulterat i en snabbt växande publik.

Tidigare var Damian konstnärlig chef och chefdirigent för Philharmonic Orchestra i Murmansk där han var katalysatorn för dess framgång och tillväxt i både opera- och konsertföreställningar.

Damian är en passionerad förespråkare för musikutbildning och rätten för alla att få tillgång till musik. Han har varit engagerad i utbildningsprojekt med Milton Keynes City Orchestra, BBC Symphony Orchestra och ytterligare internationella orkestrar. Han är för närvarande musikdirektör för National Youth String Orchestra of Great Britain.