Elisabeth Leyser är en svensk mezzosopran, född 1994, från Uppsala. Våren 2019 tog hon kandidatexamen från Operahögskolan i Stockholm. Efter avslutade studier har Elisabeth spelat Hans i  Hänsel und Gretel på Norrlandsoperan, Brangäne i Tristan och Isolde på Folkopera, och mezzosopran i Karólína Eiríksdótters nyskrivna opera BLY med Piteå Kammaropera.

Under hösten 2018 gjorde hon sin praktik på Kungliga Operan i Stockholm i rollen som Kate Pinkerton i Madame Butterfly och hon medverkade även på Kungliga Operans nyårskonsert samma år. Under våren 2019 gjorde hon sin examensproduktion som Donna Elvira i Don Giovanni på Wermlandsoperan.
Hon har studerat för den amerikanske barytonen Robert Hyman och vid Härnösands Operastudio samt studerat musikalsång vid Markaryds folkhögskola.

Under studietiden gestaltade Elisabeth roller som Marcellina i Figaros bröllop och
Tredjedam i Trollflöjten. Vid sidan av studierna har Elisabeth varit engagerad av bland annat Södertäljeoperan. Våren 2017 sjöng Elisabeth rollen som Orlovsky i deras uppsättning av Läderlappen. På Operahögskolan har hon gjort roller som Häxan och Hans i Hänsel und Gretel och Gertrude i Hamlet.