Magnus Loddard är en dirigent, kompositör och pianist bosatt i Berlin. Han är en ovanligt mångsidig musiker som lätt rör sig mellan olika genrer. Hans långa erfarenhet, varierande repertoar och djupa tolkningar i har gjort honom välkänd och uppskattad bland orkestrar och operakompanier, både i hans hemland Norge och utomlands. Han är också en eftertraktad kammarmusiker och ackompanjatör.

Magnus har spelat både piano och fiol från tidig ålder. Han har studerat under Sigurd Slåttebrekk och Ole Kristian Ruud på Norges musikkhøgskole och på Universität der Künste i Berlin under Lutz Köhler.

Magnus gjorde sin operadebut när han dirigerade La Bohème på Opera Sør i Norge 2009. Han har sedan dess dirigerat allt från Verdis Macbeth till Bernsteins West Side Story och Candide och har spelat på scener som Ho Chi Minh City Opera, Theater an der Wien och Den Norske Opera & Ballett.

Magnus inspelning med norska radions symfoniorkestern Kringkastingsorkestret av pianokonserten Sunburst nominerades till det prestigefyllda priset Spellemansprisen, den norska motsvarigheten till en Grammy. Han är dessutom förste dirigent för den Oslo-baserade och Spellemansprisade ensemblen neoN.