Nina Pressing gjorde sin scendebut vid 5-års ålder på Malmö Opera och ville - bokstavligen - inte gå av scenen efteråt. Sedan dess har hon fått medverka där i många produktioner; bland annat i Dåliga Mänskor, Pippin och senast som Babette i utsålda Skönheten & odjuret.

Efter att ha uppträtt världen över med danstruppen Malmöflickornas utvalsgrupp, framträtt med Dansstudion No1 och med solon i bland andra Joseph & the Amazing technicolor dreamcoat på Slagthuset, gick hon på sin första internationella audition - för Andrew Lloyd Webbers team. Den resulterade i många år i Tyskland i huvudrollerna Pearl i Starlight Express och som Eva Peròn i Evita. Nina har även gjort roller i Miss Saigon och succén Chess på Göteborgsoperan. Och på Stockholms Stadsteater i Roine Söderlundhs Chicago.

2011 belönades hon med Guldpantern för sin insats som Paulette i Legally Blonde på Nöjesteatern, där hon även spelat i Cats, West side story, Grease, Sällskapsresan och Annie.

Utöver som scenartist arbetar Nina med att dubba, läsa in böcker, skriva musik och spela in album. Tillsammans med Klas Abrahamsson sätter hon upp sin första teaterkonsertproduktion; en hyllning till världsstjärnan Liza Minnelli som firar 75 år i år.

Hon har tidigare syns på Spira i en West End-konsert med Jönköpings Sinfonietta och Ulf Wadenbrandt.