Oddur Jónsson är en Islands mest framträdande röster. Han framträdde nyligen som Michael i Daníel Bjarnasons nya hyllade och prisbelönta opera Brothers. Oddur debuterade 2015 i Paris med Mahlers Das Lied von der Erde. På Islands Opera han sjungit ibland annat Figaro, Barberaren i Sevilla och Don Juan.

Oddur studerade med Andreas Macco och Martha Sharp vid Mozarteumuniversitet i Salzburg där han tog sin examen och även tilldelades Lilli Lehmann-medaljen. Han har utöver det fått motta ett flertal stipendium och priser.

Han har medverkat på Köpenhamns operafestival och uppträtt med den framstående engelske barytonen Christopher Maltmann i samarbete med sångtränaren och pianisten Audrey Saint-Gil. Nyligen vann han ”Singer of the Year” under Islands Music Awards för klassisk och modern musik. Under säsongen 2018-2019 debuterade han bland annat i roller som Peter i Hans och Greta, Baron Duopholi i La Traviata och Conte Almavisa i Figaros bröllop på Islands opera.

Oddur är en prisbelönt oratorie- och liedersångare, nyligen medverkade han i Oxford Lieder Festivals masterclass ledd av Wolfgang Holzmair.