Örjan Andersson är en av Sveriges mest framgångsrika koreografer med över 30 verk bakom sig. Han började sin karriär som dansare och har studerat på Balettakademien i Stockholm varefter han fick jobb som dansare på Östgötabaletten. Han har även dansat med israeliska Batsheva Dance Company i Tel Aviv.

1992 gjorde han sin första koreografi och redan tidigt i karriären. fick han möjligheter att skapa koreografi för de stora institutionerna nationellt och internationellt. Örjan Andersson driver det egna företaget Andersson Dance, ett danskompani för modern dans, med bas i Stockholm men som verkar internationellt.

De senaste åren har han även arbetat med teater och skördat framgångar med sin regi av Werther på Unga Dramaten i Stockholm, Hamlet på Folkteatern i Göteborg, Drottningens juvelsmycke på Helsingborgs Stadsteater och Orfeus och Eurydike på Unga på Operan i Stockholm.

Örjan Andersson har tilldelats en rad prestigefyllda priser, bland annat Stockholm Cullbergpris och Svenska Dagbladets Operapris.