Dansens Dag: Scenrum

Dans Speldatum: 30 apr 2024

Scenrum: Garden of Growth

Välkommen till Garden of Growth, en fängslande dansföreställning som tar med dig på en transformativ resa där du utforskar djupet av vad tillväxt verkligen betyder. Förbered dig på en värld där rörelse blir ett språk för självupptäckt, där vi ifrågasätter essensen av tillväxt och dess djupa inverkan på våra liv.

Med inspiration från berättelsen om Edens lustgård och livets cirkel, gräver Garden of Growth in i själva essensen av tillväxt och ställer grundläggande frågor: Vad definierar tillväxt? Är det bara fysisk evolution eller något djupare? Är tillväxt en handling eller ett tillstånd av vara? Finns den enbart i jämförelse med vad som var tidigare?

Koreograf och dansare: Tevin Redvall

Region Jönköpings län vill främja möjligheten för danskonstnärer att etablera sig samt att stärka danskonsten i hela länet. Som ett led i detta erbjuds nu möjligheten för en professionell danskonstnär/koreograf att få visa ett färdigt verk i Kammaren på Kulturhuset Spira.

Om koreografen

Tevin Redvall är en prisbelönad frilansdansare, koreograf, danspedagog och battler som medverkat i produktioner nationellt och internationellt. Melodifestivalen, SVT och TEDx är några exempel där Tevin framträtt och är en av Sveriges "up and coming" dansare som ofta kopplar ihop flera dansstilar för att skapa innovativa uttryck. Med ursprung från Jönköping har nu Tevin utforskat sig vidare inom Göteborgs dansscen och skapat sig själv ett namn inom dansvärlden utomlands såsom i Sverige.

Scenrum är ett samarbete mellan Region Jönköpings län: Regional utveckling och Kulturhuset Spira.

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Scenkonstsäsongen 24-25 är här!

Malena Ernman gör dubbla konserter med Jönköpings Sinfonietta, Samuel Fröler spelar änkeman i ett klassiskt småländskt k...