Du sökte på

Tändsticksungar Tändsticksungar
Skola
Produktion

Tändsticksungar

Tre tändsticksungar sliter på tändsticksfabriken i Jönköping. Det är 1800-tal, jobbet är farligt och barnen utsätts för stora risker. Tillsammans gör de en upptäckt som kan gynna fabriken och alla som arbetar där. Men hur ska några barn lyckas övertyga fabrikens ledning? Tändsticksungar är en föreställning om att vara barn förr och nu – och om hur en gnista av mod kan förändra världen.

Snödrottningen Snödrottningen
Skola
Produktion

Snödrottningen

Upplev H.C. Andersens klassiska vintersaga som du aldrig sett den förut i en dansföreställning med nyskriven musik.

Max Ionata Special Edition Max Ionata Special Edition
Musik
Produktion

Max Ionata Special Edition

Italienska jazzartister, finns de? Jo men visst, några av Europas främsta jazzmusiker kommer från Italien som trumpetaren Enrico Rava och pianisten Stefano Bollani, för att bara nämna två. Tenorsaxofonisten Max Ionata är en tredje. Han har spelat med några av jazzens riktigt stora, Mike Stern, Bob Mintzer med flera, och de senaste 20 åren turnerat över stora delar av världen.

Champian Fulton Trio med Klas Lindquist Champian Fulton Trio med Klas Lindquist
Musik
Produktion

Champian Fulton Trio med Klas Lindquist

Sångerskan och pianisten Champian Fulton har gjort en spikrak karriär sedan hon 2003 kom till New York och Birdland. Utnämnd till Rising Star, Female Vocalist of the Year och Pianist of the Year, alla utmärkelserna mellan 2014 och 2019. Repertoaren är traditionell, verkligen mainstream. Hon utforskar The American Songbook. Men som hon gör det - virtuost och elegant, infallsrikt och lekfullt.

Papa Piders Jazzband Papa Piders Jazzband
Musik
Produktion

Papa Piders Jazzband

Papa Piders Jazzband spelar revival-jazz såsom den en gång spelades i England av Acker Bilk och Chris Barber. Få band får den traditionella repertoaren att svänga så skönt med ett tajt ensemblespel och duktiga solister. Därtill en stor portion göteborgsk humor i presentationerna av musiken. Således, gladjazz av bästa märke!

Lunchlyrik: Joel Berglund Lunchlyrik: Joel Berglund
Övrigt
Produktion

Lunchlyrik: Joel Berglund

Lunchlyriken ingår i Kulturhuset Spiras stora Kultur på lunchen-serie. Under lunchlyriken kan du uppleva allt från standup till diktläsning. Lunchlyriken har fri entré och börjar alltid 12.00.

Djurens karneval Djurens karneval
Musik
Produktion

Djurens karneval

Få verk bjuder på så stark glädje och humor som Camille Saint-Saëns klassiker Djurens karneval. Sedan premiären 1922 har den älskats av såväl stora som små och nu får vi njuta av utvalda delar i en lunchkonsert med en blåskvintett, slagverkare och berättare.

Bruch & Dvořák Bruch & Dvořák
Musik
Produktion

Bruch & Dvořák

Den tyske tonsättaren Max Bruch är främst känd för sin populära första violinkonsert, men han skrev mycket annat som tyvärr spelas alltför sällan. Den oerhört romantiska stråkoktetten från 1920 är ett av dessa verk.

Lunchlyrik Lunchlyrik
Övrigt
Produktion

Lunchlyrik

Lunchlyriken ingår i Kulturhuset Spiras stora Kultur på lunchen-serie. Under lunchlyriken kan du uppleva allt från standup till diktläsning. Lunchlyriken har fri entré och börjar alltid 12.00.