Du sökte på

Siw slutar aldrig att debutera Siw slutar aldrig att debutera
Musik
Artikel

Siw slutar aldrig att debutera

77-åriga Siw Lindström bryter ständigt ny mark inom scenkonsten. Efter flera skådespelarroller i Kulturhuset Spira är den före detta läraren återigen aktuell – den här gången som dansare i Eldfågeln och sufflör i komedin En timme i lugn och ro.

”La Bohème är perfekt att börja med” ”La Bohème är perfekt att börja med”
Musik
Artikel

”La Bohème är perfekt att börja med”

Puccinis La Bohème är en riktig klassiker och en av våra mest älskade operor. I december presenterar Jönköpings Sinfonietta och RingsakerOperaen en tvåspråkig version i Kulturhuset Spira. Rollen som Mimí görs av den thailändska sopranen Sassaya Chavalit, som för första gången sjunger på norska i en full scenproduktion.

Hon spelar världsstjärnan  i Spiras nästa musikal
Musikal
Artikel

Hon spelar världsstjärnan i Spiras nästa musikal

Plats på scen för Sveriges största filmstjärna – Ingrid Bergman. I dag släpps biljetterna till Spiras nästa musikal: Camera, med premiär hösten 2020.

Spirakvartetten Spirakvartetten
Övrigt
Sida

Spirakvartetten

Spirakvartetten bildades 2021 av musiker ur Jönköpings Sinfonietta, under ledning av Diana Lewtak-Isaksson.

Djurens karneval Djurens karneval
Barn/Unga
Produktion

Djurens karneval

Följ med till en plats där verklighet och fantasi möts, där klivet mellan kärleksfulla djur och otäcka monster är millimeterlitet. Familjeföreställningen Djurens karneval hyllar vår nyfikna naivitet och låter oss upptäcka världen – inte bara se på den! FAMILJEFÖRESTÄLLNING, REKOMMENDERAD FRÅN 8 ÅR.

Dvořáks Cellokonsert Dvořáks Cellokonsert
Musik
Produktion

Dvořáks Cellokonsert

Andra söndagssymfonikonserten blir en dansant resa genom Europa då guldkorn från Dvořáks Slaviska danser möter Stravinskijs italiensk-inspirerade balett Pulcinella. Natalia Goldmann, cellist i Jönköpings Sinfonietta, gör solistdebut i Söndagssymfoniserien medan dirigenten Johannes Gustavsson gör ett kärt återbesök i Spira.

Breaking barriers Breaking barriers
Musik
Produktion

Breaking barriers

Fanny Mendelssohn och Clara Schumann lät sig inte stoppas av tiden de levde i. Som kvinnliga kompositörer på 1800-talet var karriären knappast självklar, men deras musikaliska talang går att njuta av än idag. Konserten med Jönköpings Sinfonietta och pianovirtuosen Christian Ihle Hadland leds av Cathrine Winnes.

Hallå där… Hallå där…
Musik
Artikel

Hallå där…

Jonas Valfridsson, aktuell som Composer in residence i Spira.

Vilhelm Moqvist Vilhelm Moqvist
Musik
Produktion

Vilhelm Moqvist

Bara 19 år gammal är pianisten Vilhelm Moqvist redan en klart lysande stjärna inom den klassiska musiken.