Dansworkshop med kompaniet Spinn

Dans Speldatum: 16 jun 2023

Workshop: Spinn

Säg hej till din kropp, bli varm och utforska rörelser. Möt andra nyfikna dansare i ett tryggt rum fullt av dans och improvisation. Alla nivåer är välkomna!

Workshopen leds av kompaniets grundare och konstnärliga ledare, Veera Suvalo Grimberg. Medverkar gör också dansarna Hanna Karlsson och Felicia Sparrström, även de från Spinn.

Rek. från 12 år

Workshopens längd: 2 h

Samling utanför Caféscenen 5 minuter innan workshopen börjar.

Veera Suvalo Grimberg

Konstnärlig ledare och grundare av Danskompaniet Spinn, men även en nyfiken koreograf med intresse för gaffeltruckar, grävmaskiner och dansande brandmän. En egensinnig och minoritetsspråkig kroppskonstnär som vill påminna om allas rätt till att uttrycka sig genom dans.

Hannah Karlsson

Sedan hennes examen på Balettakademiens dansutbildning i Göteborg arbetar hon återkommande med Olof Persson och Gun Lund, men har även arbetat med Eva Ingemarsson, Gunilla Olsson m.fl. Tillsammans med dansaren och koreografen Rebecca Evanne har hon skapat rörliga verk baserat på normkreativitet, men koreograferar även själv. Fastanställd hos Spinn sedan 2021.

Felicia Sparrström

Felicia är en dansare med bakgrund i SpinnUnga. Sedan hon anställdes hos Spinn 2019 har hon medverkat i föreställningarna MiramosHannah FeliciaMoby Dick och Skirtpower. Under 2022 är Felicia del av det nordiska samarbetsprojektet Diverse Nordic Dancers. Förutom att arbeta som dansare är Felicia personlig tränare och gruppträningsinstruktör på gym i Göteborg.

Om Spinn

Danskompaniet Spinn är ett professionellt danskompani med bas i Göteborg. Vi brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om människor med olika funktionsvariationer och nya sätt att skapa och presentera danskonst. I vår värld är alla välkomna. Det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör. Läs mer på www.danskompanietspinn.se