Storslagen symfoni och samtida konstmusik

Musik Speldatum: 25 jan 2024

A Restless Force

Malin Broman återvänder till Spira som spelande ledare – den här gången i sällskap med kvällens solist, pianisten Simon Crawford-Phillips. Tillsammans med Jönköpings Sinfonietta bjuder de på en storslagen symfoni signerad Beethoven, Ravels pianokonsert och musik av samtida tonsättaren Anna Clyne.

Malin Broman är känd för sina energifyllda konserter, både som dirigent och när hon själv tar upp violinen. Nu kommer hon till Spira som spelande ledare i sällskap med kvällens solist, pianisten Simon Crawford-Phillips. Kvällen till ära bjuder de tillsammans med Jönköpings Sinfonietta på Ravels pianokonsert och Beethovens fjärde symfoni.

Från klassisk orkesterrepertoar in i den samtida konstmusiken. Anna Clyne komponerade kraftfulla Restless oceans med stampande musiker och spännande tonföljder inför öppningen av World Economic Forum i Davos 2019. Inspirerad av Audre Lordes dikt A woman speaks, skrev och dedikerade Clyne det fängslande verket till dirigenten Marin Alsop, prisad för sitt jämställdhetsarbete inom musikvärlden.

Speltid: ca 1 h 15 min utan paus

Program

  • A. Clyne – Restless Oceans
  • M. Ravel – Pianokonsert i G-dur
  • L. Beethoven – Symfoni nr. 4 op.60

Medverkande

Jönköpings Sinfonietta
Malin Broman, spelande ledare
Simon Crawford-Phillips, solist