Vera Veljovic har varit fast anställd på Smålands Musik & Teater sedan 2007. Hösten 2018 gjorde hon succé som Hildy i dansmusikalen On the Town och våren 2019 som brudens showande far i det kritikerrosade undergångsdramat Melancholia. Hon har setts och älskats i föreställningar som Maria StuartDen flygande HandläggarenBlåvingarBesatt och musikalen Spelman på taket. Hösten 2016 spelade Vera i Hamlet och i Katitzi, för att våren 2017 återuppta rollen som Yasmina tillsammans med Hans Mosesson i det, av publiken och pressen, hyllade dramat La Paloma.

Vera är född och uppvuxen i Sarajevo, forna Jugoslavien, numera Bosnien. Hon började sin offentliga karriär redan som 11-åring, som programledare för barnprogram på tv. Hon gick fyraårig skådespelarlinje på Scenkonstakademin i Sarajevo. Efter avslutade studier bröt kriget ut och 1992 kom Vera som 25-åring till Sverige. Bara några månader senare fick hon sitt första jobb, genom audition, på dåvarande Skaraborgs länsteater.

Hon har synts på både tv och i filmer. 1996 arbetade hon med Lars Norén i Ett sorts Hades. 2009 spelade hon in WallanderTjuven.  2004 vann hon bästa kvinnliga huvudroll för kortfilmen Eko på Internationella kortfilmsfestivalen i Italien.

Vera Veljovic är en av grundarna av Teateri, en fri professionell teatergrupp som fortfarande är aktiv över hela landet och Europa. Första produktionen hon gjorde som skådespelare hos Smålands Musik & Teater var Ensamma rosor, 1995.

Kuriosa: Älskar att sjunga och var en jäkel på akrobatik som yngre!