Biljetter till säsongen 22/23 ute nu!

Artikel

Onsdag 4 maj släpptes biljetterna till föreställningarna 22/23. Nästa säsong kommer att innehålla allt från älskade klassiska familjeäventyr, Norén-pjäs, maffig opera, till en musikalisk tolkning av en Augustvinnande bok!

Storsatsning på älskad klassiker

Höstens stora satsning är Maria Gripes älskade klassiker Tordyveln flyger i skymningen. Barnidolen Yankho Kamwendo har huvudrollen i familjeäventyret som i Spiras tappning blir både punkigt och rockigt.

 

Nya gästspel i huset

Under kvällen presenterades säsongens Composer respektive Artist in residence -tonsättaren Emmy Lindström och klarinettisten Emil Jonason. Emil Jonason har kallats ”klarinettens Yngwie Malmsteen” och kommer vara ett återkommande inslag i de klassiska föreställningarna tillsammans med Jönköpings Sinfonietta. Emmy Lindström har bland annat komponerat musiken till Ålevangeliet, baserad på den Augustvinnande boken, där även Emil medverkar.

 

Storsatsningar

Lagom till jul blir det en riktig julkaramell - Puccinis opera La Bohéme i ett samarbete med norska Ringsakeroperaen och i anslutning till Allhelgonahelgen framför Jönköping Sinfonietta Brahms Requim tillsammans med Marika Lagercrantz, lokala körer, sångsolister och skådespelare i Kristine kyrka i Jönköping.

 

Kändistätt i Spira

På teatersidan blir det för första gången Norén. Efter en noggrann urvalsprocess föll valet på Demoner, en pjäs med hög igenkänningsfaktor och som bjuder på mycket humor trots sin demoniskhet. I huvudrollen ser vi Jönköpingsfödda Ing-Marie Carlsson.

Adde Malmberg spelar under våren huvudrollen i franska komedin En timme i lugn och ro, en fartfylld och galen historia med garanterade gapskratt.

 

Turnéer och egen dansgrupp

Bland produktionerna för barn och unga märks bland annat den gränsöverskridande Eldfågeln med både musiker ur Jönköpings Sinfonietta och dansare, och Identitetsakuten som går på turné i länet.

Spiras egen dansgrupp Dans Spira Extended kommer ses i flera produktioner under säsongen som kröns av deras slutproduktion Prometheus med stråkmusik av Spirakvartetten. 

 

Läs hela säsongsprogrammet i nya numret av SCEN.