The Wonderful World of Louis Armstrong

Musik Spelperiod: 03 mar - 03 mar

Duke Heitger & The Swedish Swing Kings

Amerikanske trumpetaren Duke Heitger tillsammans med eliten av svenska tradmusiker bjuder på en kavalkad av hot jazz, swing och New Orleans-musik från Satchmos fantastiska värld. Duke Heitger har i mer än 30 år spelat i New Orleans – på New Orleans Jazz and Heritage Festival, på Mississippibåtar och Mardi Gras. Men en stor del av året är han på turné med spelkompisar som Scott Hamilton, Bucky Pizarelli och Dick Hyman.

På detta Sverigebesök som inleds på Scalateatern möter han den svenska tradjazzeliten. Klas Lindqvist är vår mångsidigaste altsaxofonist och klarinettist, mottagare av bland annat Dompan-stipendiet Guldsaxen. En veteran är trombonisten Jesse Lindgren, mångårig ledare av Kustbandet. Basist är Göran Lind till vardags i Stockholm Swing All Stars. Och vad vore ett klassiskt jazzband utan en banjoist. Här är det Holger Gross som sköter strängarna, Louis Armstrong-stipendiat och tidigare medlem i Jazz Doctors.

Ett svänggäng utan motstycket kommer att förgylla denna söndagseftermiddag!

Duke Heitger – trumpet
Klas Lindqvist – altsax och klarinett
Jesse Lindgren – trombon
Göran Lind – kontrabas
Holger Gross – banjo

Inget förband

Speltid: 2 h inkl 20 min paus

Arrangör: Jönköpings Jazzklubb

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Johannes sätter tonen för musiken

Johannes Gustavsson är ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta sedan oktober 2023. Han ser fr...

Musik
Artikel

Hallå där Viktoria Tolstoy

En av Skandinaviens främsta vokalister berättar om konserten med Jönköpings Sinfonietta 15 mars 2024.