Unga musiker på turné

Musik Spelperiod: 11 okt - 19 okt
Ingår i: Musikcaféserien

Ethno on the road

Ethno är ett internationellt läger för unga folkmusiker (17-25 år) från ett tjugotal länder, ungefär hälften utanför Norden. Mixen av entusiastiska deltagare, erfarna ledare (Nina Pérez och Allan Skrobe) och en häftig repertoar skapar grunden för helt unik musik. Några av årets deltagare ger sig ut på turné i Musikcaféserien. Med en enorm spelglädje presenterar de en minst sagt mångfaldig konsert.

Ethno är sannolikt världens största internationella läger för unga folkmusiker. Sedan 26 år tillbaka lockar det årligen nära hundra ungdomar till en veckas musikskapande i Rättvik, Dalarna. Ett koncept som många länder tagit efter.

Sedan mer än tio år tillbaka plockar Ethno ut några deltagare som under hösten får chansen att utveckla sin musik och sitt samspel vidare i form av en turné i Sverige. Mixen av oerhört entusiastiska deltagare från Sverige och andra länder, erfarna ledare och en unik repertoar skapar en bra grund för enastående musik, framförd med svårslagen spelglädje.

På turnén åker två erfarna ledare ut tillsammans med fem av årets deltagare. Hälften killar, hälften tjejer så långt detta är möjligt. I år är ledarna Nina Pérez från Karlstad, fiolspelare i bland annat Mp3, och Allan Skrobe, gitarrist med bas i Malmö. Bägge erfarna ethnoledare från Ethno i Sverige men också i andra länder.

 Sällskap i minibussen och på scen får de av Lena Nowak, polsk klarinettist just nu studerande i Sverige, Christy Scott, skotsk sångerska och så Amro Alqam, kanounspelare från Palestina. Plus de två svenska deltagarna, cellisten Maria Cronholm och gitarristen Erik Jacobsson. En väldigt spännande grupp som ska ut och spela tillsammans även detta år. 

Medverkande:
Deltagare från världsmusiklägret Ethno

Läs mer om Ethno (Extern länk)