Klart idag: ännu fler föreställningar för Camera

Artikel

Med anledning av publiktrycket på musikalen Camera släpper vi nu upp ytterligare extraföreställningar i slutet av spelperioden. "Känns otroligt bra, särskilt i dessa dystra tider", säger tf verksamhetschef Ulrika Josefsson.

Redan innan helgens premiär släpptes sex extraföreställningar av Camera. Då de flesta föreställningarna nu är slutsålda, eller bara har ströplatser kvar, adderas i dag sex till.

– Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att se den här pärlan, inte minst i dessa allmänt dystra och nedstängda tider. I väntan på att begränsningen på 50 personer i publiken lyfts har vi därför beslutat att släppa upp fler föreställningar. Det känns otroligt bra att kunna erbjuda en så fin uppsättning under en längre period, så att publik från hela länet ska hinna ta del av den, säger Ulrika Josefsson, tf verksamhetschef.

Men även om begränsningen på 50 snart kan komma att lyftas till 500 kommer Spira antagligen inte att kunna ta in stora numerärer, trots allt. Detta på grund av reglerna om avstånd till nästa person.

– Om sällskap inte tillåts att sitta tillsammans rör det sig i dagsläget om ett 15-tal personer fler i Teatersalongen där musikalen spelas, när ett avstånd på 1,5 meter har räknats in. Vilket ju tyvärr inte är så många, konstaterar Ulrika Josefsson, som ändå hoppas på ett positivt besked från regeringen inom kort.

– Sen går säkerheten alltid först och vår publik har visat en otrolig förståelse i situationen som är. Scenkonsten är värd vänta på, verkar det som. Viktigast är att spridningen av coronaviruset stoppas, avslutar Josefsson.

Sammanlagt kommer Camera att ha spelats 27 gånger när ridån går ner för sista gången 21 november.

FAKTA

Camera – musikalen om Ingrid Bergman av Jan-Erik Sääf och Staffan Aspegren hade premiär 19 september på Kulturhuset Spira i Jönköping. I huvudrollen ses Åsa Fång. Den spelas till 21 november.

Sex extraföreställningar släpptes 17 september. Ytterligare sex släpps 23 september. Dessa spelas 11, 15 samt 18-21 november.

Läs mer om föreställningen och se trailern här

Se bilder från föreställningen här(Extern länk).  

Ulrika Josefsson, tf verksamhetschef. Foto: Lars Kroon

  • Uppdaterad2020-09-23 12:01
  • Ansvarig