Musik Spelperiod: 24 feb - 24 feb

Frihetstörst

Sensuellt, sinnligt och sceniskt. Men också kraftfullt, lidelsefullt och dramatiskt. Debussy målar en harmonisk bild av solvärmen, skogsdoft och blommors skönhet. Det byts mot passion, svartsjuka och dramatik när det är dags för den eldiga Carmen. Johannes Gustavsson dirigerar.

Debussys Prelude till en Fauns eftermiddag inleder kvällen och följs av Rameaus Dardanus Suite och Andrea Tarrodis genombrottsstycke Zephyros, västanvinden,ett knappt tio minuter långt stycke som andas modern impressionism.

Carmen är en av världens mest kända och älskade operor och även den som aldrig lyssnat på opera känner garanterat igen delar av musiken. Den självständiga Carmen vill vara fri. Och ha rätt att älska vem hon vill, men hon dras in i en härva av passion, svartsjuka och död.

Konserten ges även i Gummifabriken Värnamo, 25 feb

Program
C Debussy – Förspel till en fauns eftermiddag
Rameau – ur Dardanus svit
A Tarrodi – Zephyros
G Bizet – Carmen svit nr 1 och 2

Medverkande
Jönköpings Sinfonietta

Dirigent
Johannes Gustavsson

Medverkande

Dirigent

Ensemble

Jönköpings Sinfonietta

Tio nationaliteter och en värld av erfarenhet. Jönköpings Sinfonietta bildades 1988 och må vara en ung orkester men kommer som sådan med en fantastisk anda och en uppsjö av kreativitet. Trots storleken, eller kanske tack vare den, tar musikerna i olika konstellationer sig an allt från intim kammarmusik till de stora symfonierna av till exempel Mahler och Brahms.