När kroppar och platser möts

Dans Spelperiod: 11 nov - 26 nov 2021

Händelser

Vad händer när två scenkonstnärer, filmskapare, författare, performenceartister och koreografer, filosoferar på en plats? I Händelser får vi följa deras utformande och formulerande i en innovativ dansföreställning. Interaktiv för den som vill.

När Ami Skånberg Dahlstedt och Benedikte Esperi reste genom Jönköpings län för att hitta möjliga scener och rum för sin interaktiva och nyskapande dansföreställning golvades de av geografin. Av landskapet, parkbänkarna och utbuktningarna, trädkronorna, gatstenarna och statyerna. Från Gislaved i söder till Habo i norr ville de låta sig uppslukas av det som skulle bli unika platsspecifika verk.

Händelser utspelar sig nu i både öppna och hemliga rum. Färdiga och ofärdiga. Med accenter och utan. Händelser är en kombination av förutbestämda och oväntade kompositioner med fokus på mötet i nuet. Med koncentrerad närvaro får den rumsliga upplevelsen möjlighet att beröra oss både sinnligt och fysiskt, leta sig in till var och en och skapa plats för de egna inre betraktelserna  av sig själv och av sin omgivning. Alltid på olika sätt.

Med kropparna, orden, ljuden och scenografin formar de två konstnärerna en berättelse utifrån varje plats, där platsen i sig är med och skapar historien. Eller, den har ju redan gjort det... Det som händer nu – är fortsättningen. Det som har varit, var bara början.

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Scenkonstsäsongen 24-25 är här!

Malena Ernman gör dubbla konserter med Jönköpings Sinfonietta, Samuel Fröler spelar änkeman i ett klassiskt småländskt k...