Jag och Viola

Ett danssolo tillägnat dem vi saknar, som ändå är högst närvarande

Barn/Unga Spelperiod: 24 sep - 15 okt

Jag och Viola

SKOLFÖRESTÄLLNING 4-6 ÅR. Många säger att jag är lik henne - min mormor Viola. Hon finns inte längre, men hon hälsar på varje dag. Och hon är inte som någon annan mormor. Välkommen till en inbjudande dansföreställning.

Mormor Viola var busig och äventyrlig. Vi lekte affär, hon berättade läskiga historier och jag fick en blandning av öl och läsk att dricka när jag var törstig. Öppnade jag en garderob hemma hos henne så föll hela innehållet ut över mig som en lavin. Hon hade hatt inomhus, lagade god mat men satt aldrig med vid matbordet. Hon var alltid glad, go och mjuk att krama – jag känner det ännu!

Jag och Viola är en interaktiv dansföreställning där du kan röra dig i scenrummet och hjälpa till att utforma det. Den utforskar hur det kan kännas att sakna någon och på något sätt samtidigt ha dem kvar.

Föreställningen upparbetades och hade urpremiär på Regionteater Väst.

Offentlig föreställning hittar du här!

KOREOGRAF Camilla Ekelöf SCENRUM OCH KOSTYM Tomas Sjöstedt
MUSIK Tomas Elfstadius med flera. MEDVERKANDE Lisa Agby

PREMIÄR

24 september 2019 i Kulturhuset Spira, Konsertsalen

SPELPERIOD

Spelas i Spira: vecka 39, 41, 42
Spelas på turné: vecka 40 och 42

MÅLGRUPP

4–6 år

FAKTA

Spelyta: 5 x 5 meter, Golvet används som sittplats
Exempel på lokaler: Samlingssalar, lekhallar, klassrum, gymnastiksalar etc.
El: 10 A
Mörkläggning: Ja
Byggtid: 1 tim
Rivtid: 30 min
Bygg- och bärhjälp: 2 personer varav minst en med god kännedom om lokalen
Max antal föreställningar på samma spelplats: 2 st
Spellängd: ca 40 min
Max antal i publiken: 40 st

SKOLPRIS I SPIRA

100:-/pers  inkl moms

PRIS PÅ TURNÉ

Skolföreställning: 5.000:- exkl moms

Offentlig föreställning: 7.000:- exkl moms

Turnérar endast i Jönköpings län

INFO & BOKNING

Lolllo Olesen skola@smot.se

Medverkande

Regi/koreografi

Skådespelare