Jag och Viola

Ett danssolo tillägnat dem vi saknar, som ändå är högst närvarande

Barn/Unga Spelperiod: 13 okt - 13 okt

Jag och Viola

Många säger att jag är lik henne - min mormor Viola. Hon finns inte längre, men hon hälsar på varje dag. Och hon är inte som någon annan mormor. Välkommen till en inbjudande dansföreställning. Familjeföreställning 4-6 år.

Mormor Viola var busig och äventyrlig. Vi lekte affär, hon berättade läskiga historier och jag fick en blandning av öl och läsk att dricka när jag var törstig. Öppnade jag en garderob hemma hos henne så föll hela innehållet ut över mig som en lavin. Hon hade hatt inomhus, lagade god mat men satt aldrig med vid matbordet. Hon var alltid glad, go och mjuk att krama – jag känner det ännu!

Jag och Viola är en interaktiv dansföreställning där du kan röra dig i scenrummet och hjälpa till att utforma det. Den utforskar hur det kan kännas att sakna någon och på något sätt samtidigt ha dem kvar.

Skolföreställningar hittar du här!

Föreställningen upparbetades och hade urpremiär på Regionteater Väst. 

Speltid 40 minuter

Arrangeras av Musik & Teater Vänner.

KOREOGRAF Camilla Ekelöf SCENRUM OCH KOSTYM Tomas Sjöstedt
MUSIK Tomas Elfstadius med flera. MEDVERKANDE Lisa Agby

Medverkande

Regi/koreografi

Skådespelare