Maria Möller och Jönköpings Sinfonietta

Musik Spelperiod: 14 dec - 18 dec

Julkonsert i Spira

Jönköpings Sinfonietta och Maria Möller bjuder in till julkonsert med mäktig musik och värmande humor. De får sällskap av musikalartisterna Alexander Lycke och Hani Arrabi. SVF-kören finns också med på scenen och kommer bland annat att bjuda på ett stämningsfullt luciatåg. Dirigent är Johan Siberg. En fin uppladdning inför julen!

Maria Möller

Maria Möller är en mångsidig och karismatisk artist som med sin fantastiska röst och med sin humor får oss att skratta, bli berörda och tänka till om livet. Under drygt tre decennier har Möller arbetat på landets musik- och teaterscener. Hon har gjort flera shower och konsertturnéer i eget namn och en mängd tv-framträdanden. Maria är därtill en mycket uppskattad föreläsare och konferencier. Hon hyllas ständigt av både publik och kritikerkår för sin sång, artistiska bredd och träffsäkra imitationer.

Så här skriver Expressen om Maria: ”Få svenska artister har ett så brett register som Maria Möller. Det är egentligen omöjligt att vara lika duktig på opera, jazz, rock, ja de flesta genrer och vara en av landets skarpaste kvinnliga imitatörer” (…) ”Maria Möller verkar kunna allt - och gör det hela tiden med en ljuvlig humor och befriande självdistans.”

Alexander Lycke

Alexander Lycke är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg och har medverkat i föreställningar Jesus Christ Superstar och Miss Saigon i England, och Ringaren i Notre Dame i Berlin. På GöteborgsOperan har Alexander spelat Jonathan i Bröderna Lejonhjärta och Chris i Miss Saigon. På Stockholms Stadsteater har han bland annat gjort huvudroller i Hair och De Tre Musketörerna och i Finland har bland annat spelat Jean Valjean i Les miserables och Jamie i The Last Five Years. Under 2016 har han varit aktuell som Tunny i American Idiot på Cirkus i Stockholm och som sångare i det svenska hårdrocksbandet Astrakhan som släppte sin andra skiva i juni.

Hani Arrabi

Hani Arrabi utbildar sig till musikalartist på Högskolan för Scen & Musik i Göteborg och gör sin praktik på Smålands Musik och Teater, bland annat med en roll i musikalen Passion. Hani kommer från Växjö där han varit med i musikaluppsättningar som Cats, Läderlappen, Växjörevyn, RENT, Hairspray och Pinocchio. Han har också medverkat i Cirkus Scotts julcirkus och spelat tillsammans med Robert Gustafsson och Allan Svensson på Krusenstiernska Teatern i Kalmar. 2015 fick han Växjö Kommuns kulturstipendium.

Johan Siberg

Johan är dirigent, kapellmästare och pianist med utbildningar vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. På sin meritlista som dirigent har han bland annat Familjen Addams och Historien om en soldat (Östgötateatern). Han var kapellmästare för Chicago och Sound of Music vid samma teater. Senare i år är han aktuell i Les Misérables (Wermland Opera), och han ingick i det kreativa teamet i Spelman på taket 2016.

SVF-kören

SVF-kören består av alla elever i de tre musikklasserna vid Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping. Kören engageras ofta internt på skolan men gör även egna konserter både i närområdet liksom nationellt och internationellt. Kören arbetar ibland tillsammans med Jönköpings kammarkör och Smålands Musik och Teater.

Boka Spiras julbord online

Boka ditt julbord online samtidigt som du köper biljetter. Julbordet kostar 450:- per person (425:- per person för grupper och abonnenter). Boka julbord via Restaurang Spira, 036-30 54 27. För gruppbokningar, kontakta publikservice på info@smot.se eller 036-32 80 80.

Läs mer om Spiras julbord här

Medverkande

Dirigent

Medverkande

Slagverk/pukor/trumset

Cello

Trombon

Oboe/Engelskt horn

Fagott

Horn

Valthorn

Piano

Kontrabas

Trumpet

Oboe/engelskt horn

Tuba

Solist

Klarinett

Violin

Ensemble

SVF-kören

Alla elever i de tre musikklasserna på Södra Vätterbyggdens Folkhögskola bildar gemensamt en kör.