Anders Löfberg är en mångsidig multiinstrumentalist och riksspelman med rötterna i den småländska folkmusikmiljön. Han är utbildad på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Anders är en trendsättande cellist, nyskapande kompositör, traditionsbärare på fiol och en uppskattad dansspelman. Han är en eftertraktad musiker på den nordiska folkmusikscenen och är känd från kritikerrosade band som Nordic, Emilia Amper band och Majorstuen. Anders har även spelat- varit involverad i projekt- med bl a; Roger Tallroth, Annbjørg Lien, Gjermund Larsen, Olav Mjelva, Pelle Björnlert, Valkyrien Allstars, Darol Anger, Mike Marshall, Ellika Frisell och Emma Reid.

Inom teater, berättande och dans har Anders varit en uppskattad musiker, dansare och sångare och deltagit i produktioner med Västanå teater, Norska Riksteatern, RESiDANS, Villniss, Fabula Storytelling med namn som Leif Stinnerbom, Carl-Olof Berg, Susanne Marko, Kersti Ståbi, Anna Öberg och Silje Onstad Hålien.

Anders är också verksam som soloartist, dels som traditionell spelman men också åt det mer experimentella hållet där cellon blandas med syntetiska ljud och liveelektronik, te x i föreställningarna ”Synk”,  ”Rhythmania” och en ”koreografi”. Även om den traditionella folkmusiken ligger Anders varmt om hjärtat är detta ingen motsättning till att vilja utveckla folkmusiken vilket också gör honom till en kreativ, experimentell och lyhörd musikant. Rytm, puls och improvisation är ständigt återkommande moment i hans musik.