Åsa Fång  har sedan utbildningen vid Balettakademiens musikallinje i Göteborg (1991-1994) medverkat i ett flertal, stora musikaler. Vid Malmö Opera, där hon varit verksam under många år, har hon setts i roller som Mrs Wormwood i den hyllade familjeföreställningen Matilda, Mrs Wilkingsson i Billy Elliot, Lauren i Kinky Boots, Jente i Spelman på Taket, Katarina i Pippin, Spindelkvinnan i Spindelkvinnans Kyss, Fröken Öken i Banankontakt, Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar, Ellen i Miss Saigon, Tonja i Dr Zjivago, Mrs Van Hopper i Rebecca och Charlotte Malcom i Sommarnattens leende, med flera.

På Göteborgsoperan har Åsa Fång setts som Ellen i Miss Saigon och hösten 2019 i musikalen Oliver som Mrs Sowerberry. Hon har även medverkat i Robert Gustafssons 25 årsjubileumsshow", gjort Sally Bowles i Cabaret på Nöjesteatern och spelat Christine Colgate i Rivierans Guldgossar på Cirkus.

Åsa har medverkat på flera skivor. Hon har gett ut Åsa Fång sjunger Edith Piaf- La vie et l´amour och fått ett särskilt erkännande för sina träffsäkra och personliga tolkningar av artisten, inte minst för den kritikerrosade föreställningen Edith Piaf - Livet och Kärleken, på Göteborgsoperan. För sin roll som Hemska Häxan i Trollkarlen från Oz på Lisebergsteatern tilldelades Åsa Fång en Guldmask (2001).

Hon har också medverkat i tv-filmproduktioner som Så ska det låta, Doobidoo och Diselråttor och sjömansmöss samt i filmerna om Johan Falk.