Gregor Bühl har dirigerat orkestrar världen över och framträder regelbundet på de stora europeiska konsert- och operahusen. 2017 dirigerade han den hyllade Nibelungens Ring på Kungliga Operan i Stockholm. De senaste säsongerna har han regelbundet framträtt på Kungliga Operan i Köpenhamn, Hamburgs Statsopera och Stuttgart Statsopera i bland annat Fidelio, Trovatore, Rigoletto, Pique Dame, och Tosca.

Gregor Bühl har dirigerat flera nyproduktioner de senaste säsongerna på Staatstheater Hannover, bland annat den tyska premiären av Manfred Trojahns Orest och en hyllad produktion av Verdis Traviata.

2021 dirigerade han den hyllade världspremiären av Steward Copelands opera "Electric Saint" på Deutsches Nationaltheater Weimar.

Sin nordamerikanska debut gjorde Gregor Bühl på Canadian Opera Company i Toronto med Fidelio och sin sydamerikanska debut på Teatro Colón i Buenos Aires med en produktion av Lehàrs Merry Widow.

Omfattande konsertengagemang har tagit honom till Tyskland, Skandinavien, Östeuropa och Israel, där han bland annat har arbetat med radiosymfoniorkestrarna i Wien, Berlin, Hamburg, Saarbrücken och Hannover, samt den finska och danska radioorkestern. Andra dirigentuppdrag har tagit honom till Israel Philharmonic Orchestra, Staatskapelle Weimar, Trondheim Symphony Orchestra, Düsseldorf Symphony Orchestra och Staatsphilharmonie Rheinland Pfalz.

 

Hans första dirigentuppdrag var som assistent till Gerd Albrecht vid Hamburgs statsopera, innan han flyttade till Staatstheater Hannover som chefdirigent 1995. Under de sex år han var knuten till huset dirigerade han en omfattande repertoar som inte bara omfattade de stora tyska och italienska operorna, men också viktiga samtida verk.

Gregor Bühl föddes 1964 och började sina dirigentstudier vid Düsseldorf Musikhochschule med Wolfgang Trommer. Han deltog i mästarklasser med Ferdinand Leitner, Gary Bertini och Gerd Albrecht. 1995 belönades han med andrapriset i Nikolai Malko dirigenttävling i Köpenhamn och 1993 Berenberg Banks kulturpris i Hamburg. Han har fått stipendier från Deutsche Stiftung Musikleben och 2016 utnämndes han till professor vid Operahögskolan i Oslo.