Jessica Andrenacci är dansare, koreograf, danslärare och pilatesinstruktör. Jessica är född i Porto San Giorgio, Italien. I Milano har hon utbildat sig i Music, Art and Show Academy, en interdisciplinär högre utbildningen med fördjupning i nutida dans. I Italien arbetade Jessica bland annat med koreografer som Susanna Beltrami, Alberta Palmisano, Sabrina Camera. 2007 flyttade Jessica till Sverige för att dansa för Lena Josefsson, Kompani Raande-Vo i Örebro. Hon har varit med flera föreställningar som har turnerat i Europa, Africa och Kina. Mellan 2010 och 2021 har hon varit tillsvidareanställd som dansare på Regionteater Väst i Borås. Hon har arbetat under konstnärliga ledningen av Camilla Ekelöf och Monika Milocco.

Jessica har dansat i föreställningar koreograferade av bland andra Örjan Andersson, Helena Franzén, Mari Carrasco, Martin Forsberg, Heidi Vierthaler, Camilla Ekelöf, Israel Aloni och Lee Brummer, Björn Säfsten, Lidia Wos, Satoshi Kudo och Stina Ahlberg.

Under 2014-2015 har Jessica dansat med Alexander Whitley Dance Company i London. Hon har spelat föreställningar på turné i Europa och Indien. Hon har också koreograferat flera danssolo, bland annat 'eSketches', 'Tillsammans' och 'Tack för Dansen'. I 2021 medverkade Jessica i föreställningen ’Trädens Viskningar’ av Kazue Ikeda och ’Barbie’ av Ellinor Ljungkvist. I dag frilansar hon som dansare, koreograf och danslärare.