Marcus Olson är utbildad kostymdesigner och scenograf på Dramatiska Institutet (2005-2008) i Stockholm. Han har skapat flera uppsätt­ningar på Helsingborgs Stadsteater, bland annat Ett år av magiskt tänkande och Onkel Vanja. Vidare har han arbetat med The Last Bounce som var danskompaniets avskedsföreställning i Globen och flera föreställningar på Romateatern, bland annat Othello och En midsommarnattsdröm. På Stockholms stadsteater har han jobbat med föreställningen När dagen vänder och på Norrlandsoperan gjorde han Den listige lille räven.

År 2015 hade han debut på Det Kongelige i Kö­penhamn med Pelle Gudmundsens opera Sol går op – Sol går ned och SNYK:s Reumertnominerade Babel. På Malmö Opera gjorde han scenografi och kostym till Romeo och Julia. Marcus arbetar även med musikvideo, kortfilm samt spelfilm, senast Unga Sophie Bell. 

Förutom Romeo & Julia i Kulturhuset Spira arbetar Marcus Olson under våren 2017 med produktionerna 70 års gala på Den Jyske opera och Pappas bil på Ung Scen Öst.

Marcus Olsons webbplats