En magisk julklapp för hela familjen

Dans Spelperiod: 29 nov - 01 dec 2024
Köp biljett

Nötknäpparen

Den världsberömda baletten Nötknäpparen med ukrainska balettstjärnor blir en magisk julklapp för hela familjen! Upplev ett fantastiskt äventyr med flickan Clara, som när hon går och lägger sig på julaftons natt möter nötknäpparprinsen, strider mot råttkungen och förs in i godisets förtrollade land. Snöflingor, leksakssoldater och sockerfen kommer till liv i denna ljuvliga familjeklassiker.

Nötknäpparen är sedan premiären 1892 en av världens mest älskade klassiska baletter och spelas traditionsenligt varje jul på teater- och operascenerna världen över. Det är en dansföreställning om en ung flickas drömmar och kampen mellan gott och ont, som lämnar publik i alla åldrar med inspiration, värme och julstämning.

Pjotr Tjajkovskijs magnifika balett med Marius Petipas klassiska koreografi framförs av ett professionellt balettkompani som vunnit internationella balettävlingar, i sällskap av People's Artists of Ukraine, och solister från ukrainska och europeiska scener (från februari 2022).

Turnén presenteras av den norska organisationen Kultur for Folket för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark.

Speltid: 2 h inkl 25 min paus
Åldersgräns: 5 år.
Arrangör: Föreningen Kultur for Folket