Dans Spelperiod: 07 dec - 07 dec
Köp biljett

Nötknäpparen

Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförd av ukrainska balettstjärnor blir en magisk julklapp för hela familjen! En vacker saga om unga Claras äventyr, Nötknäpparens prins, full av spännande berättelser, förvandlades av Pjotr Tjajkovskij till den populäraste klassiska baletten i världen 1892.

Dansande snöflingor, nötknäpparens prins, leksakssoldater och Sockerplommonfen kommer till liv i denna magiska familjeklassiker.

Upplev ett fantastiskt äventyr med lilla Clara, som tar sin början när hon går och lägger sig på julafton.

Hon möter sin prins, konfronteras med råttor och möss som är större än livet och förs in i godisets ljuvliga land – det snöar till och med på scenen!

Berättelsen är mycket mer än bara en julsaga. Det är en berättelse om att växa upp, vilket också återspeglas i dansen.

Produktionen har klassisk koreografi av Marius Petipa kommer att framföras av Classical Ukrainian Etoile Ballet – ett professionellt klassisk balettkompani, inklusive vinnare av internationella baletttävlingar, People's Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 europeiska teatrar.

Teatern deltar i turnéer på världens största scener. Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur for Folket" för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland.

Speltid: 1 h 50 min inkl paus 25 min.
Åldersgräns: 5 år.
Arrangör: Föreningen Kultur for Folket