Musik Spelperiod: 25 apr - 25 apr
Köp biljett

Ole Børud & Steely Band

Norrmannen Ole Børud och Steely Band är en oslagbar kombination av soul och funk. Ole Børud med band har gjort utsålda spelningar på Fasching, Nefertiti och Gullbrannafestivalen. Om Ole råkar vara okänd kan nämnas svenske kollegan Samuel Ljungblahd som han flera gånger samarbetat med. Ole Børud är dessutom en fantastisk gitarrist.

När Ole Børud nu möter Steely Band blir det en afton med ett stort inslag av legendariska Steely Dans repertoar. Som vi förstår av namnet Steely Band är det ett tributeband till ett av 70-talets största rockband men på repertoaren finns också Børuds egna låtar med starkt inslag av soul och funk.

Steely Band har ett långvarigt och mycket framgångsrikt samarbete med Ole. Bandet är 12 man och kvinnor starkt. Fyra blåsare, klaviaturer, gitarrer, tre i kören och ett kraftfullt komp, som tajt och glädjefyllt som få fyller konsertsalen med soul, gospel och funk.

Dan Backman, SvD:s sparsmakade recensent, skrev så här efter ett av Ole Børuds framträdanden på Fasching: ”Ole Børud som inte bara sjunger så osannolikt snyggt, säkert och souligt att Stevie Wonder skulle brista ut i sitt allra bredaste leende utan även spelar gitarr som en gud.”

Förband: 18.30

Speltid: 3 h inklusive 2 pauser på 20 minuter 

Arrangör: Jönköpings Jazzklubb

Relaterade artiklar

Musik
Artikel

Johannes sätter tonen för musiken

Johannes Gustavsson är ny konstnärlig ledare och chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta sedan oktober 2023. Han ser fr...

Musik
Artikel

Hallå där Viktoria Tolstoy

En av Skandinaviens främsta vokalister berättar om konserten med Jönköpings Sinfonietta 15 mars 2024.